Zo reageert Martien Meiland op het boek van dochter Maxime over seksueel misbruik Beeld Talpa
Zo reageert Martien Meiland op het boek van dochter Maxime over seksueel misbruikBeeld Talpa

‘Chateau Meiland’-kijkers hekelen ‘gespeelde’ afleveringen: “Het wordt steeds nepper”

Is Nederland na acht seizoenen klaar met de familie Meiland? Ondanks dat de kijkcijfers - 805.000 gisteravond, uitgestelde kijkcijfers niet meegerekend - van Chateau Meiland nog goed zijn, is de daling ingezet. Bovendien lijkt de twitterende kijker het steeds minder leuk te vinden.

Evi van DijkTalpa

Sommige kijkers vinden de verhaallijnen in het huidige seizoen maar gespeeld en nep, klinkt het op social media.

Kritiek op ‘Chateau Meiland’

Zolang genoeg mensen naar Chateau Meiland blijven kijken, is pater familias Martien niet van plan om te stoppen. Bovendien hebben ze net een pension aangekocht dat in seizoen acht compleet gestript en vervolgens opgebouwd dient te worden. Reden genoeg om de camera’s uit te nodigen om alles vast te leggen voor televisie, al is daar dus commentaar op.

De rolverdeling in het seizoen is duidelijk: Erica is de baas, Maxime de aanwezige grapjas en Martien de pispaal, omdat hij slachtoffer is van haar streken en bovendien niet veel heeft in te brengen met die twee vrouwen aan zijn zijde. Daardoor rijst de vraag hoe authentiek Chateau Meiland is. Zeker nu Martien de hoofdrol niet op zich neemt, zoals hij voorheen in Frankrijk deed.

Reacties

Gezien de kijkcijfers lijkt het commentaar op Twitter zeker geen weerspiegeling van de gemiddelde kijker, maar met zoveel meer negatieve dan positieve reacties gaan mensen toch met elkaar in discussie. ‘Nog meer mensen die #chateaumeiland té gespeeld vinden?’ vraagt een kijker zich af. ‘Het wordt steeds nepper.’

‘Mis echt de Martien die ons meeneemt in zijn gedachtengang. Die een heel verhaal voor camera afsteekt over meest simpele zaken als stofzuigen. Nu is het enkel maar geschreeuw van de dames’, deelt een andere kijker.

Je hebt je misschien weleens afgevraagd hoe Maxime Meiland steeds zulke dure huizen kan kopen. Entertainmentjournalist Matthijs Alberts weet er het fijne van.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden