Danny de Munk barst in tranen uit tijdens zitting: “Hoe kan ik me verweren?” Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Danny de Munk barst in tranen uit tijdens zitting: “Hoe kan ik me verweren?”Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Shownieuws

Danny de Munk barst in tranen uit tijdens rechtszitting: “Hoe kan ik me verweren?”

Voor Danny de Munk (52) was het vandaag een bijzonder emotionele dag. In de rechtbank van Amsterdam werd namelijk zijn verzoek behandeld om de vrouw die hem beschuldigt van verkrachting, in het openbaar te verhoren. Danny nam zelf ook het woord en was duidelijk geëmotioneerd. Hij sprak over de impact die de, volgens hem, valse aangifte heeft op zijn leven en zijn gezin.

Erandi GodinezBrunopress/Patrick van Emst

De zanger vertelde dat hij graag nog een aantal dingen kwijt wilde. “Ik ben nogal emotioneel”, zo waarschuwde hij. En daar was geen woord van gelogen, want gedurende zijn verhaal was duidelijk te horen dat hij huilde. Danny vertelde dat hij er aan gewend is om in de spotlights te staan, maar “nu zit ik op een stoel waarop ik nog nooit heb gezeten en ook nooit had willen zitten.”

Danny de Munk: gezin en carrière worden kapotgemaakt

Danny benadrukt dat ‘elk verhaal twee kanten heeft’. Hij noemt de media-aandacht die er voor de zaak is “een aanslag op mijn gezin in carrière.” Hij verklaart: “Mijn vrouw en kinderen krijgen de meest afschuwelijke verwensingen naar hun hoofd. Daarom kies ik voor de vlucht naar voren en ga ik niet toezien hoe mijn gezin en mijn carrière kapot worden gemaakt.’’

Het ultieme wapen om iemand kapot te maken

De zanger beweert dat hij 15 jaar geleden ‘in een val is gelopen’ waarbij geluidsopnames van hem zijn gemaakt op een telefoon. Hierbij spreekt hij zich nadrukkelijk uit tegen de zogeheten juicekanalen. “Een valse beschuldiging is zo geuit en krijgt pijlsnel voet aan de grond via juicekanalen. Het lijkt het ultieme wapen om iemand kapot te maken. Hoe kan ik me verweren tegen leugens van vijftien jaar geleden?”

Zijn agenda blijft sindsdien leeg

Dat de beschuldigingen nu al een flinke impact hebben op zijn carrière, is volgens de advocaat duidelijk te merken aan zijn agenda voor 2023. Deze zou namelijk helemaal leeg zijn, omdat partijen niet langer met hem willen samenwerken door de beschuldigingen. “Dat is hem in zijn jarenlange carrière nog nooit overkomen”, zo vertelt zijn advocaat Annemiek van Spanje. De volkszanger is echter niet van plan om zomaar op te geven. “Ik zal vechten als een leeuw”, zo sloot hij zijn betoog af.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden