Danny de Munk en ‘strijdlustige’ aangeefster doen hun verhaal in de rechtbank Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Danny de Munk en ‘strijdlustige’ aangeefster doen hun verhaal in de rechtbankBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Danny de Munk en ‘strijdlustige’ aangeefster doen hun verhaal in de rechtbank

Ondanks dat er onvoldoende bewijs is dat Danny de Munk schuldig is aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, worden hij en de vrouw die hem daarvan beschuldigt vandaag gehoord in de rechtbank in Amsterdam. Dat gebeurt achter gesloten deuren.

Lieve HartogBrunopress/Patrick van Emst

Dat de twee alsnog hun verhaal doen voor de rechtbank, is op verzoek van De Munk zelf. De advocaat van de vrouw liet eerder weten dat zijn cliënt ‘strijdlustig’ naar het getuigenverhoor komt.

Chantage

Volgens de vrouw is zij vijftien jaar geleden door De Munk verkracht tijdens een samenwerking bij de musical Ciske de Rat. Zij deed hiervan vorig jaar aangifte, waarna De Munk een tegenaangifte deed. In de rechtszaal sprak hij zich geëmotioneerd uit over hoe de, volgens hem, valse beschuldigingen zijn leven op z’n kop zette. Hij noemde de aangifte ‘chantage’.

Eer herstellen

Sindsdien zet hij stappen om zijn eer te herstellen. Een eerste overwinning behaalde hij toen het onderzoek rond de verkrachtingszaak vroegtijdig werd beëindigd door een gebrek aan bewijs. Ook musicalproducent Stage Entertainment stopte eerder deze maand het onderzoek naar De Munk. “We hebben gesprekken gevoerd met de meldsters en met Danny. We hebben aandachtig geluisterd en inzicht gekregen in de verhalen, ervaringen en context”, zei een woordvoerder van Stage Entertainment. Onder meer op basis daarvan heeft de musicalproducent de zaak laten rusten. De Munk's advocaat Royce de Vries noemde dit ‘een belangrijke tweede stap richting eerherstel’.

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden