Danny de Munk krijgt zijn zin: vermeend slachtoffer moet haar verhaal in het openbaar doen Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Danny de Munk krijgt zijn zin: vermeend slachtoffer moet haar verhaal in het openbaar doenBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Shownieuws

Danny de Munk krijgt zijn zin: vermeend slachtoffer moet haar verhaal in het openbaar doen

Danny de Munk (52) heeft opnieuw een kleine overwinning behaald in de verkrachtingszaak waarin hij verwikkeld is geraakt. Het verzoek dat hij vorige maand indiende bij de rechtbank in Amsterdam – om zijn vermeend slachtoffer in het openbaar te verhoren – is goedgekeurd. Voor de vrouw een pijnlijke ontwikkeling. Dit betekent namelijk dat ze uit de anonimiteit moet treden.

Erandi GodinezBrunopress/Patrick van Emst

De vrouw deed afgelopen juni aangifte tegen Danny vanwege verkrachting. De twee zouden 15 jaar geleden nauw samen hebben gewerkt bij de musical Ciske de Rat. De vrouw beweert dat zij in deze periode ongewild seksueel contact heeft gehad met Danny. Hij ontkent dit in alle toonaarden: hij geeft toe dat hij in het verleden is vreemdgegaan, maar volgens hem is er nooit sprake geweest van seks tussen hem en de vrouw en al helemaal niet van verkrachting.

Vroegtijdige beëindiging van rechtszaak

Zo’n twee weken geleden boekte Danny al een overwinning: zijn advocaten maakten toen namelijk bekend dat de verkrachtingszaak vroegtijdig is beëindigd. Vanwege onvoldoende bewijs is besloten dat Danny niet zal worden verhoord door de politie en ook niet door het OM. Desondanks wil Danny alsnog graag het vermeende slachtoffer in het openbaar verhoren en dit verzoek is nu dus ook door de rechtbank goedgekeurd.

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden