null Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Danny de Munk strijdt door in verkrachtingszaak: “Ik wil gerechtigheid”

Danny de Munk en de vrouw die aangifte tegen hem heeft gedaan voor verkrachting, spraken elkaar in maart achter gesloten deuren. Dat was ‘een zeer zwaar gesprek’. Danny blijkt nu toch nog niet klaar met de zaak. “Ik wil gerechtigheid”, vertelde hij vrijdagavond aan Shownieuws.

Suzanna TimmerBrunopress/Patrick van Emst

De vrouw beweert vijftien jaar geleden te zijn verkracht door Danny toen ze samen bij de musical Ciske de Rat werkten. Ze deed aangifte. Danny gaf aan dat het om een ‘innige zoenpartij’ ging, maar ontkende de beschuldigingen van verkrachting. Volgens hem ging het om valse aangifte en deed een tegenaangifte.

In november oordeelde de rechtbank dat de zanger wegens onvoldoende bewijs niet wordt vervolgd. De Munk besloot daarna om alsnog de vrouw in het openbaar te willen horen. Dat getuigenverhoor was in maart.

‘De kist in met gerechtigheid’

Nu blijkt dat Danny nog niet klaar is met de zaak. “Het laatste woord is er nog niet over gesproken”, zei hij vrijdag tegen Shownieuws. “Ik ga de kist in met gerechtigheid.” Daarmee zou hij niet op een schadevergoeding doelen. Wat hij daarmee bedoelde, zei hij niet. Ook zijn advocaat Royce de Vries wil er zaterdag niet op ingaan.

Danny slaapt slecht

De zanger heeft nog veel last van de zaak. “Ik slaap slecht en zit aan een slaappil. Maar ik krijg veel steun van mijn gezin. We hebben elkaar.”

Bron: De Telegraaf

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden