Dat wordt wijnen: gewéldig nieuws voor Martien Meiland Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Dat wordt wijnen: gewéldig nieuws voor Martien MeilandBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Dat wordt wijnen: gewéldig nieuws voor Martien Meiland

Martien Meiland heeft een goede reden om te wijnen vanavond (als-ie er al eentje nodig heeft): zijn boek is één van de zes nominaties voor de NS Publieksprijs 2021.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Het boek Martien van Jan Dijkgraaf mag zich hiermee tussen mooie andere titels scharen. Bonuskind van Saskia Noort, Derksen van Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman, Ik ga leven van Lale Gül, Opgewekt naar de eindstreep van Hendrik Groen en Wen er maar aan van Maike Meijer zijn ook genomineerd.

Best verkocht

De zes titels zijn genomineerd omdat ze tussen 1 juli 2020 en 1 juli 2021 het beste zijn verkocht. Er kan tot en met 17 november gestemd worden. Op die dag wordt de winnaar onthuld. De winnaar van de NS Publieksprijs wint een sculptuur van Jeroen Henneman, 7500 euro en een jaar eersteklas treinen. We horen Martien al roepen: “Treinen, treinen, treinen!”

Gratis lezen

Heb je het boek van Martien nog niet gelezen? Dan kun je er nu gratis aan beginnen. De eerste hoofdstukken van het boek, net als die van de andere genomineerde werken, worden door de NS in boekwinkels, bibliotheken en treinen verspreid in de vorm van gratis miniboekjes.

Het boek van Erica

Erica Meiland gaat haar man achterna, want ook zij brengt een eigen boek uit: Erica, de motor achter de Meilandjes. Dit kan nu al besteld worden en verschijnt eind deze maand. Zou zij volgend jaar voor de NS Publieksprijs worden genomineerd?

Maxime Meiland heeft het niet altijd makkelijk gehad:

Bron: Shownieuws.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden