HBO Max is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland: dít zijn de 10 beste series Beeld NY Daily News via Getty Images
HBO Max is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland: dít zijn de 10 beste seriesBeeld NY Daily News via Getty Images

De 10 beste series die je op HBO Max kunt kijken

Ook in Nederland kunnen we ons vanaf vandaag abonneren op streamingdienst HBO Max. Hierop vind je talloze topseries, maar waarmee te beginnen? Veronica Superguide helpt je een handje op weg met een overzicht van de tien beste series op HBO Max. Van And just like that... tot The undoing.

Ruben PrasterNY Daily News via Getty Images

En, wat ga jij als eerst kijken?

10. True detective

In het meesterlijke eerste seizoen van deze misdaadserie schitteren Matthew McConaughey en Woody Harrelson als twee rechercheurs die terugkijken op een gruwelijke moordzaak. De spannende plotwendingen worden feilloos afgewisseld met inktzwarte observaties over het menselijk bestaan. Het tweede en derde seizoen wisten dit hoge niveau jammer genoeg niet te evenaren.

9. The undoing

De succesvolle psychologe Grace Fraser (Nicole Kidman) leidt een perfect leven met haar man Jonathan (Hugh Grant) en hun jonge zoontje Henry (Noah Jupe). Daar komt in één klap een eind aan wanneer er een dode valt en de politie bij Grace aanklopt met een paar vragen. De thrillerserie blijft tot het einde spannend en is perfect om te bingewatchen.

8. I may destroy you

Arabella (Michaela Coel) gaat een avondje uit met haar vrienden en wordt de volgende dag wakker zonder zich er ook maar iets van te herinneren. Het lijkt erop dat iemand iets in haar drankje heeft gedaan en de jonge vrouw gaat op zoek naar antwoorden. I may destroy you heeft bijna iedere mogelijke tv-prijs gewonnen en combineert een heftig onderwerp met vlijmscherpe humor.

7. Euphoria

Euphoria is dé hit van het moment en we snappen heel goed waarom. De serie volgt groepje uiteenlopende scholieren terwijl ze worstelen met seks, liefde, drugs en social media. De drama’s zijn heftig en intens, maar worden toch op een aantrekkelijke manier in beeld gebracht. Daarnaast bestaat de cast uit jonge talenten waar je nog veel van gaat horen.

6. Mare of Easttown

Wanneer er een moord wordt gepleegd in het stadje Easttown, bijt rechercheur Mare Sheenan (Kate Winslet) zich vast in de zaak. De speurneus heeft iets te bewijzen nadat ze een vermissingszaak niet wist op te lossen. Kate Winslet is weergaloos in deze rauwe detective, waarin het menselijke drama even belangrijk is als de zoektocht naar de moordenaar.

5. And just like that...

De eerste aflevering van Sex and the City was te zien in 1998, maar de taboedoorbrekende serie staat nog steeds als een huis. Vier vriendinnen delen lief en leed met elkaar en nemen geen blad voor de mond, waardoor iedereen zich wel kan herkennen in een van de kleurrijke personages. In 2021 verscheen het vervolg And just like that..., die ook te zien is op HBO Max.

4. Succession

De gezondheid van mediamagnaat Logan Roy (Brian Cox) gaat hard achteruit en hij moet op zoek naar een opvolger. Logans kinderen staan te trappelen om zijn plek in te nemen en dat haalt het slechtste in hen naar boven, waardoor de familie uit elkaar dreigt te vallen. Succession is topentertainment vol harde grappen en bijtende maatschappijkritiek.

3. Game of Thrones

Als er iets meer tijd en moeite was gestopt in het laatste seizoen, had Game of Thrones een hoger plekje in dit lijstje kunnen hebben. Het baanbrekende epos over de strijd tussen de koninkrijken van Westeros overtuigde vanaf de eerste aflevering door aandacht voor details en een rijk verhaal. De megahit is al talloze keren gekopieerd door andere streamingdiensten, maar deze volwassen fantasyserie staat - ondanks het controversiële einde - nog steeds op eenzame hoogte. En, niet te vergeten: ‘onze’ Carice van Houten speelt erin.

2. The Sopranos

In 1999 zag The Sopranos het levenslicht en daarna was televisie nooit meer hetzelfde. James Gandolfini speelde een complexe gangster die zijn criminele zaakjes probeert te combineren met zijn turbulente familieleven en dat raakte (en raakt nog steeds) de juiste snaar bij de kijker. Het succes van deze HBO Original opende de deur voor nog meer topseries met anti-helden in de hoofdrol, zoals Breaking bad en Mad men.

1. The Wire

In de stad Baltimore pakt een speciale politie-eenheid de drugscriminaliteit aan. Dat klinkt als een standaard misdaadserie, maar in het rauwe drama The Wire draait het niet om goed of fout en hebben de criminelen net zo veel diepgang als de rechercheurs. Daardoor overtuigen alle personages en voel je met iedereen mee, zelfs wanneer ze heel foute dingen doen. The Wire wordt de beste serie ooit gemaakt genoemd, en dat is volkomen terecht.

Samen films kijken zónder in dezelfde ruimte te zijn? Kán! Kijk maar:

Bron: Veronica Superguide

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden