De Bachelor met Thomas van der Vlugt Beeld Getty Images
De Bachelor met Thomas van der VlugtBeeld Getty Images

Wie van de drie?

De Bachelor-blog #2: “Als ik word weggestuurd, blijf ik forever alone”

Milou Windhorst

Het op één na spannendste gedeelte van De Bachelor is aangebroken: aan het einde van deze aflevering wordt duidelijk welke twee dames met Thomas op 24-uursdate mogen. Wie stuurt Thomas de haciënda uit? Maureen of toch Inge?

Tijdens het staartje van De Bachelor zitten niet alleen de overgebleven kandidaten met samengeknepen billetjes – ikzelf ook. Ik vind het plaatsvervangend spannend, ook al koester ik zelf geen warme gevoelens voor het felbegeerde onderwerp van gesprek. In de aflevering hiervoor hebben de dames Thomas’ beste vriend en zusje ontmoet, afgelopen woensdag mocht hij kennismaken met iemand uit het kamp van Merel, Inge en Maureen: twee beste vriendinnen en een beste vriend. Normaal gesproken sta je in dit stadium – nadat je elkaars vrienden en familie hebt ontmoet – al met minstens één been (vaak twee) in een relatie, toch is het voor alle drie nog altijd onduidelijk wie Mexico mét en wie het land zónder Thomas zal verlaten. Vanavond zijn ze in elk geval weer een stapje dichter bij het verlossende antwoord op de vraag die ze zichzelf al een maand stellen. Eerlijk: ik zag ’m zelf niet helemaal aankomen.

Fucking lijp

“De sfeer is bedrukt in de haciënda”, laat presentator Rick Brandsteder ons via de voice-over weten. Hij heeft gelijk: Merel vindt het maar niets zonder afvaller Asha. Maureen heeft van ellende de halve nacht schaapjes liggen tellen. En Inge zit eigenlijk al in de piepzak sinds Thomas het huigje van Merel eens goed heeft gekieteld, dus die heeft ook weleens lekkerder in de wedstrijd gezeten. Gelukkig is er zojuist een vliegtuig met kersverse morele support op Zuid-Amerikaanse bodem geland. Zoveel wordt direct duidelijk als Inge uit haar stoel opspringt en in een sneltreinvaart BFF Inez tegemoet rent. Eenzelfde schouwspel herhaalt zich voor Merel, die het ‘fucking lijp’ vindt om háár beste vriendin, Britt, de hoek om te zien komen lopen. Kort daarna wordt Tim, één van Maureens beste vrienden, op het landgoed verwelkomd. Eindelijk kunnen de kandidaten hun twijfels en leed delen met iemand die niet óók een concurrent is. Zoals verwacht duurt het niet lang voordat de tong van Thomas ter sprake komt. “Wat ik wel lastig vind… Kijk, Merel heeft volop met ’m getongd. Maureen heeft ook een kusje met ’m gedeeld. Toen dacht ik echt: ja, klootzak”, vertrouwt Inge Inez toe. Merel is op haar beurt ook niet helemaal gerust op de situatie. “Tijdens de laatste rozenceremonie zei hij zulke lieve dingen over Inge dat ik dacht: fuck, weet je wel. Ik wil ook dat-ie dit over mij zegt.” Ze lijkt zich niet druk te maken over Maureen. Terecht of niet?

Benen uit elkaar

Thomas gaat met ieder van de dames afzonderlijk op date, vergezeld door hun vanuit Nederland overgevlogen plus één. Met Inge en Inez bakt hij potten. Thomas legt lieflijk een handje op de knie van die eerste. De lippen raken elkaar meermaals. Inge is hoopvol gestemd: “Als ik word weggestuurd, dan denk ik dat ik niet zo veel vertrouwen meer heb in de mensheid. Dan blijf ik forever alone.” Tijdens de volgende date wordt er gesupt, met Maureen en Tim.

De temperatuur in het toch al bloedverschroeiend hete Mexico loopt dusdanig op dat Tim besluit om maar even een ommetje te gaan maken. Thomas grijpt die kans aan om Maureen op het hart te drukken dat hij ‘wel gek op haar’ is. De anekdote, inclusief recap van de vele kusjes die er zijn uitgedeeld, valt niet zo lekker bij Inge, die het letterlijk met haar handen voor haar gezicht aanhoort. Thomas neemt Merel en Britt mee golfen. Uiteraard laat hij de toekomstig ‘winnares’ (ja, ik geloof nog steeds dat het een gelopen race is) even zien hoe het moet door achter haar te gaan staan: “Stapje naar achter, benen iets verder uit elkaar.” Derde wiel Britt wordt er zichtbaar ongemakkelijk van.

Echt gezellig

Bij het laatste avondmaal – of in dit geval: de lunch – is de spanning om te snijden. Thomas doet een vergeefse poging om de sfeer naar een hoger niveau te tillen, maar weet zelf ook niet zo goed wat hij met de situatie aan moet. De leugenaar zegt het ‘echt gezellig’ te hebben gevonden en gaat van tafel, zodat hij over zijn beslissing kan nadenken en de knoop kan doorhakken. Dat Merel als eerste naar binnen wordt geroepen en goed nieuws krijgt, zag ik van mijlenver aankomen. Daarna is Inge aan de beurt.

Ik sta letterlijk op van de bank als ze te horen krijgt dat het einde oefening voor haar is. Hoewel het niet mijn potentiële relatie is die zojuist uit elkaar is gespat, is het wel mijn kin die nog een goede halve minuut bijna mijn borst aantikt. Daarentegen gedraagt Inge zich als de meest volwassene volwassene die ik in tijden in een realityprogramma voorbij heb zien komen. Ze neemt haar ‘verlies’ op een manier waar sommige andere dames nog wat van zouden kunnen leren. Chapeau voor haar. Beroepslieverd Maureen is, zoals na elke rozenceremonie, verwikkeld in een tweestrijd: ze huilt van geluk, maar ook van medeleven. Mijn voorspelling? Volgende week is ze weer in tranen, maar dan louter om verdrietige redenen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden