Heel Holland bakt nog een keer Beeld Omroep MAX
Heel Holland bakt nog een keerBeeld Omroep MAX

Televisie

De kijkers van ‘Heel Holland bakt nog een keer’ weten het zeker: déze kandidaat gaat winnen

Zondagavond zagen we in de eerste aflevering van Heel Holland bakt nog een keer hoe zeven oud-kandidaten opnieuw de tent mochten betreden. Kijkers weten het zeker: deze kandidaat gaat aan het einde van dit seizoen met de winst naar huis.

Tara StokdijkOmroep MAX

Narcis (seizoen 1), Jacques (seizoen 2), Filiz (seizoen 3), Hidde (seizoen 4), Manuela (seizoen 4), Gwenn (seizoen 5) en Cas (seizoen 6) mogen dit jaar nóg een keer strijden om de eerste plek. Natuurlijk zijn ook Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven en André van Duin weer van de partij.

Appeltaart

In de eerste aflevering bestond de signatuuropdracht uit het maken van een appeltaart. Dat klinkt makkelijker dan het is. Vooral voor kandidaat Filiz bleek de opdracht niet bepaald appeltje eitje. Toen de tijd om was, was haar baksel nog lang niet gaar. Daar scoorde ze natuurlijk geen punten mee bij de jury.

Spritsen

Gelukkig kon ze het goedmaken bij de technische opdracht. Daarvoor moesten de kandidaten spritsen maken en dat ging Filiz zo goed af dat ze bij deze opdracht eerste werd. Gwenn werd tweede. Voor Cas en Hidde bleek de opdracht te moeilijk: zij eindigden onderaan de ranking.

Soezentoren

Dan natuurlijk het spektakelstuk: deze keer een croquembouche maken, oftewel een soezentoren. Het was niet simpelweg een kwestie van soezen opstapelen, want de kandidaten moesten de soezen uiteraard ook zelf maken. En dat ging niet bij iedereen zoals gewenst. Zo kwamen er een boel droge soezen voorbij.

Wordt deze kandidaat de winnaar?

Aan het einde van de aflevering bleek dat Filiz helaas de tent moest verlaten. Haar appeltaart deed haar de das om. Gwenn werd meesterbakker van de week, en dat kwam voor kijkers niet als verrassing. Op Twitter lieten ze tijdens de uitzending massaal weten erg onder de indruk te zijn van de verbeterde baktechnieken van Gwenn. Sterker nog, velen denken nu al te weten dat hij dit seizoen gaat winnen.

Ik maakte de Utrechtse spritsen uit Heel Holland Bakt

Bron: Twitter, Omroep MAX.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden