André van Duin over de Meilandjes: “Ze sleepten me door een verdrietige periode heen” Beeld BrunoPress/ArjoFrank Fotografie
André van Duin over de Meilandjes: “Ze sleepten me door een verdrietige periode heen”Beeld BrunoPress/ArjoFrank Fotografie

De Meilandjes hebben een speciaal plekje in het hart van André van Duin: “Ze sleepten me door een verdrietige periode heen”

André van Duin verloor in 2020 zijn partner Martin Elferink aan de gevolgen van botkanker. Tijdens deze verdrietige periode van rouw was er één programma dat André er doorheen sleepte: Chateau Meiland.

Lize de BontBrunoPress/ArjoFrank Fotografie

Dat zegt hij in weekblad Weekend.

André van Duin

André vertelt dat hij alle afleveringen van Chateau Meiland heeft gevolgd. Vooral in de periode na het overlijden van zijn man heeft hij veel aan de Meilandjes en hun programma gehad. “In mijn verdrietige periode, na het overlijden van mijn man Martin, heeft de serie me er wel regelmatig doorheen gesleept. Ik kon even wegzakken in de flauwekul en onzin die zij maken, dat was even wat anders”, vertelt hij. Hierom hebben de Meilandjes een speciaal plekje in André’s hart. “Het heeft me zeker kracht gegeven en een lach op mijn gezicht.”

Vaak verdrietig

Vorig jaar december vertelde André bij Linda’s Wintermaand openhartig over de dood van zijn grote liefde. “Je leert ermee leven, je geeft het een plek. Het is niet anders, maar ik ben er nog steeds wel heel vaak heel verdrietig om. Ik neem ook heel veel werk aan, zodat ik maar een beetje bezig blijf. En ik heb gelukkig heel veel goeie, lieve vrienden die me goed in de gaten houden.”

Gelukkig in de liefde

Inmiddels heeft André de liefde weer gevonden en is hij dolgelukkig met Fernando Reyes, met wie hij al veertig jaar bevriend is. “Ik ben ontzettend gelukkig. Dat me dit mag overkomen, met 75 jaar! Het is het mooiste cadeau wat ik mezelf kan geven. Me openstellen en er zoveel mogelijk jaren als ons nog maar gegeven zijn, ervan te genieten”, vertelde de presentator aan de Telegraaf.

Op deze bijzondere plek nam André afscheid van Martin:

Bron: Weekend

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden