De slimste mens Beeld KRO-NCRV
De slimste mensBeeld KRO-NCRV

‘De slimste mens’-kijkers boos om wéér een fout in de aflevering

De redactie van De slimste mens kan zich geen verkeerde vraag of fout antwoord veroorloven of de kritische kijkers uiten alweer hun ongenoegen op Twitter. Tijdens de aflevering van vrijdagavond is dat niet anders.

Renée MulckhuijseKRO-NCRV

Ze beweren in De slimste mens dat de quote ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ van Pippi Langkous is, maar niets blijkt minder waar.

Fout in De slimste mens

Het frustreert de kijkers dat er nog steeds wordt gedacht dat Pippi Langkous dit zou hebben gezegd, terwijl de in 2002 overleden Pippi-schrijfster Astrid Lindgren dit nooit heeft geschreven. Op haar website is er zelfs een stuk aan gewijd. “Dit citaat is overal verkrijgbaar en wordt vaak verondersteld te zijn gezegd door Pippi Langkous, maar Astrid Lindgren heeft het niet geschreven en er is geen bronverwijzing naar bekend.”

Ergernis

Dat De slimste mens dit presenteert als een citaat van Pippi wekt irritatie op bij sommige kijkers thuis. ‘Die uitspraak deed Pippi nooit’, tweet een kritische fan. ‘Belediging voor Astrid Lindgren, die de woorden nooit geschreven heeft’, schrijft iemand anders.

Het is niet de eerste keer dat er foutjes sluipen in een aflevering van De slimste mens, waarna het op Twitter correcties regent van kijkers die het goede antwoorden denken te weten. Zo zou er eerder een fout zijn in een vraagstelling bij de 3-6-9-ronde en wordt er volgens een kijker een goed antwoord fout gerekend.

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden