‘De slimste mens’-kijkers ergeren zich aan opmerking van Maarten van Rossem  Beeld Manon van der Zwaal
‘De slimste mens’-kijkers ergeren zich aan opmerking van Maarten van RossemBeeld Manon van der Zwaal

‘De slimste mens’-kijkers ergeren zich aan opmerking van Maarten van Rossem

Kijkers van De slimste mens kunnen de droge humor en botte uitspraken van Maarten van Rossem vaak waarderen. Woensdagavond maakte hij echter een opmerking over de Partij van de Dieren die bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoot.

Lize de BontManon van der Zwaal

Pijnlijk!

Esther Ouwehand

In de ronde ‘open deur’ moest LINDA.meiden-hoofdredacteur Mandy Woelkens zoveel mogelijk dingen opnoemen over politicus Esther Ouwehand. Veganist, Partij voor de Dieren, lijsttrekker en opvolger Marianne Thieme waren de vier woorden die ze nodig had om deze opdracht compleet te maken.

Zes zetels

“De Partij voor de Dieren heeft zes zetels en ze hebben hun kiezersaantal verdubbeld bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het slaat kennelijk aan”, zegt Philip Freriks enthousiast tegen Maarten van Rossem. Het jurylid reageert zelf een stuk minder enthousiast.

Vorm van escapisme

“Jammer genoeg wel”, moppert Maarten van Rossem. “Het is een vorm van escapisme. Als je niet wenst na te denken over politiek dan stem je op de Partij van de Dieren en voor heel veel intellectuelen is het ook een soort vluchthaven van beperkt fatsoen.” Ook noemt hij de politieke partij een ‘single-issue party’. “Je kunt beter op partijen stemmen die een wat breder politiek programma hebben. De dierenpartij is flauwekul en ik vind zes zetels te veel.”

Reacties

Via Twitter laten kijkers weten dat ze het oneens zijn met deze opmerking van Maarten van Rossem. ‘Die Maarten van Rossem is nu echt wel over de houdbaarheidsdatum heen. Als je de Partij voor de Dieren nu nog een single-issue partij noemt dan heb je het echt niet begrepen’, schrijft een kijker. Ook Esther Ouwehand laat via Twitter van zich horen. ‘Stelletje escapisten’, schrijft ze grappend naar haar volgers.

Bron: Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden