‘De slimste mens’-kijkers liggen in een deuk om ‘hysterische’ finale 
 Beeld KRO-NCRV
‘De slimste mens’-kijkers liggen in een deuk om ‘hysterische’ finaleBeeld KRO-NCRV

‘De slimste mens’-kijkers liggen in een deuk om ‘hysterische’ finale

In een nieuwe aflevering van De slimste mens namen cabaretier en acteur Erik van Muiswinkel, verslaggever Mark Baanders en presentatrice Natasja Gibbs het tegen elkaar op. Kijkers hebben hard moeten lachen om hoe chaotisch de finaleronde eraan toeging.

Lize de BontKRO-NCRV

De nodige oh’s en ah’s vulden de ruimte van de studio.

Natasja versus Mark

Erik was de slimste van de avond (what’s new) en daarom moesten Natasja en Mark het tegen elkaar opnemen in de slotronde. De dag ervoor zat Natasja nog in de finale tegenover zanger Stefan van der Wielen die de lachers op zijn hand had met zijn ‘famous last words’.

Tactisch spelen

Mark mocht beginnen met een vraag over dammen, maar de PowNed-verslaggever leek zo zenuwachtig dat hij vergat om tactisch te spelen. Ook bij Natasja liepen de zenuwen hoog op. Ze had twee goede antwoorden nodig om haar tegenspeler uit te schakelen, maar na één goed antwoord riep ze per ongeluk ‘pas’. “Ik ben tactisch zo slecht”, lachte Natasja.

Troostende woorden

Wel of geen tactische speler: uiteindelijk was het Natasja die won, omdat Mark op zeven seconden besloot te passen. “Oh Mark, wat doe je”, gilde Natasja lachend. “Zo stom, ik heb nu gewoon verloren. Oh nee, oh nee, wat stom, wat stom”, riep Mark verslagen. Gelukkig had presentator Philip Freriks nog een paar troostende woorden voor hem: “Gelukkig is je moeder er, die brengt je zo meteen naar huis.”

Reacties

Kijkers laten via Twitter weten dat ze hebben genoten van de ‘hysterische’ en ‘chaotische’ finale. ‘Dit was volgens mij wel de meest hysterische aflevering van De slimste mens van de afgelopen tijd. Heerlijk!’, schrijft een kijker. Een ander: ‘Dit is de leukste finale ooit.’

Bron: KRO-NCRV

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden