‘De slimste mens’-kijkers vinden deelname Erik van Looy een verademing Beeld KRO-NCRV
‘De slimste mens’-kijkers vinden deelname Erik van Looy een verademingBeeld KRO-NCRV

‘De slimste mens’-kijkers vinden deelname Erik van Looy een verademing

Het huidige seizoen van televisiequiz De slimste mens is niet geliefd onder kijkers. Hoewel er elke aflevering weer veel mensen kijken, vinden zij het niveau van de kandidaten ondermaats. Met Erik van Looy komt daar verandering in.

Leonie CollombonKRO-NCRV

De 60-jarige Erik van Looy presenteert de Vlaamse versie van De slimste mens en kent het programma daarom als geen ander. Bovendien zit het met zijn algemene kennis wel goed. Het zorgt ervoor dat hij als kandidaat in de Nederlandse quiz slimste van de dag wordt en dat levert positieve reacties bij kijkers op.

‘De slimste mens’-kandidaten

De makers van De slimste mens maken zichzelf dit seizoen niet populair. Volgens veel kijkers worden kandidaten verkeerd geselecteerd en zou er meer naar algemene kennis gekeken moeten worden. Op Twitter is dan ook al wekenlang te lezen dat kijkers teleurgesteld zijn en sommige vaste fans zelfs afhaken. Ook zit er elke aflevering wel een kandidaat bij die onder het grote publiek niet sympathiek wordt bevonden. Dat geldt niet voor Erik van Looy, die op donderdagavond voor het eerst in de quiz verscheen: over hem regent het positieve reacties online.

Twitter-reacties

De complimenten komen in overvloed. Op Twitter valt te lezen dat kijkers Van Looy een sympathieke man vinden, maar hij wordt ook geprezen om zijn humor en bijzondere verhalen. Eén kijker noemt de Belgische presentator zelfs een wonderman. Die kan hij in zijn zak steken.

Pas

Overigens werden de zenuwen ook Van Looy soms te veel.. Hoewel hij de spelregels regelmatig zelf moet uitleggen, wist hij van te zenuwen niet meer te passen. In plaats daarvan riep hij ‘stop’ of bleef hij simpelweg stil na het geven van zijn antwoorden. De makers van het programma moeten hem ook een sympathieke kandidaat hebben gevonden, want de tijd stopte bij Van Looy vanzelf.

Bron: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden