Deelnemers ‘Voor hetzelfde geld’ laten huis schieten om reisafstand: ‘Dat weet je toch van tevoren?’ Beeld RTL
Deelnemers ‘Voor hetzelfde geld’ laten huis schieten om reisafstand: ‘Dat weet je toch van tevoren?’Beeld RTL

Deelnemers ‘Voor hetzelfde geld’ laten huis schieten om reisafstand: ‘Dat weet je toch van tevoren?’

In Voor hetzelfde geld zien de kijkers hoe Mark en Sabine gaan proefwonen in Winterswijk. Ze kiezen voor die woning ondanks de reisafstand tot het werk, maar besluiten uiteindelijk om geen bod te doen vanwege diezelfde reisafstand. Kijkers snappen daar niks van: ‘Dat weet je toch van tevoren?’

Tara StokdijkRTL

Mark en Sabine wonen samen met zoontje Flip in Haarlem. Ze willen een grotere, vrijstaande woning met vijf slaapkamers en een ruime tuin met eigen oprit. Ze hebben een budget van € 650.000.

Proefwonen in Winterswijk

Makelaars Debby en Vinod schotelen het stel vier huizen voor. Hierna mogen ze kiezen in welke woning ze willen proefwonen. Ze kiezen voor huis nummer twee: een vrijstaande woning in Winterswijk. Het stel lijkt vooral te vallen voor de statige uitstraling van het gebouw, maar over één ding hebben ze meteen twijfels: de reisafstand naar het werk en naar familie en vrienden.

Bijna 6 uur reizen

Al gauw blijkt dat dit inderdaad een struikelblok is. Wanneer Sabine voor het eerst naar haar werk gaat vanaf de woning, reist ze die dag bijna 6 uur met het openbaar vervoer. Dat bleek toch niet zo ideaal.

Ouders ook niet blij

Wanneer de ouders van Sabine op visite komen, zijn die ook niet blij met de afstand. Ze moesten 40 minuten rijden. “We hadden een half uurtje gedacht, maar dat red je niet”, klagen de twee. Zij zien hun dochter, schoonzoon en kleinkind toch liever dichterbij wonen.

Reacties op ‘Voor hetzelfde geld’

Uiteindelijk blijkt de reisafstand de reden om geen bod te doen, vertellen ze aan presentatrice Natasja Froger. Dat snappen de kijkers niet helemaal. ‘Dat wist je toch van tevoren? Waarom hebben jullie dan niet voor een van de andere woningen gekozen?’ Wanneer Mark dan zegt: “We weten wel zeker dat we gaan vertrekken naar hier in de regio”, begrijpen kijkers er al helemaal niks meer van.

Libelle sprak presentatrice Natasja Froger over de humor binnen haar gezin, wanneer ze voor het laatst gedanst heeft en of ze weleens iets heldhaftigs gedaan heeft:

Bron: Twitter, RTL

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden