Dít is de mol van ‘Wie is de mol?’ 2023 Beeld AVROTROS
Dít is de mol van ‘Wie is de mol?’ 2023Beeld AVROTROS

Dít is de mol van ‘Wie is de mol?’ 2023

Na wekenlang speculeren werd zaterdagavond dan éindelijk bekend wie de mol is. Ook de winnaar en verliezend finalist van Wie is de mol 2023 werden bekend.

Ruth SmeetsAVROTROS

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Wie is de mol?

Na tien bloedstollende afleveringen in Zuid-Afrika is het zaterdagavond eindelijk tijd om de mol te ontmaskeren. In de voortuin van paleis Soestdijk staan finalisten Ranomi Kromowidjojo, Jurre Geluk en Daniël Verlaan op het podium om het publiek antwoord te geven op die éne vraag. Degene die naar voren stapt en de iconische woorden ‘Ik ben de mol’ uitspreekt? Het is Jurre.

Jurre is de mol

Jurre wist tijdens dit seizoen heel wat geld uit de pot te houden, waardoor het eindbedrag, 11.650 euro, gaat naar de winnaar en tevens de enige kandidaat die Jurre verdacht: Daniël. Ranomi is de verliezend finalist. Zij dacht dat Daniël de mol was.

Variatie

Afgelopen seizoen was anders dan voorgaande seizoenen. ‘Molloten’ (fans van het programma) werden actief betrokken bij het bekendmaken van de kandidaten door middel van een zoektocht naar coördinaten. In Haarlem, Weert, IJsselstein, Middelburg en Deventer waren hun namen te vinden.

Ook kende dit seizoen gemiddeld slechts twee opdrachten per aflevering in plaats van drie. Hierdoor waren minder molacties te zien. Tijdens de finale wordt er overigens uitbereid aandacht besteed aan de molacties van Jurre.

Verspreking

Veel kijkers hadden onder andere door déze verspreking in de voorlaatste aflevering al door dat Jurre de mol was.

Wie is de mol trok gemiddeld 3 miljoen kijkers per aflevering. Een volgend seizoen ligt dan ook voor de hand.

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden