Dít is de winnaar van ‘De slimste mens’: “Meer dan terecht” Beeld KRO-NCRV
Dít is de winnaar van ‘De slimste mens’: “Meer dan terecht”Beeld KRO-NCRV

Dít is de winnaar van ‘De slimste mens’: “Meer dan terecht”

Acteur Jacob Derwig, columnist Frank Heinen en journalist Martin Visser stonden vrijdagavond in de finale van De slimste mens. Hoewel het drie ongeloofelijk sterke spelers zijn, kan er maar één de slimste zijn.

Lize de BontKRO-NCRV

Jacob Derwig is de winnaar van dit seizoen. Hij is de eerste acteur in de geschiedenis die ‘De slimste mens’ is geworden.

Bloedstollende finale

Het was een bloedstollende finale. Tijdens de Open Deur weet Martin slechts één correct antwoord te geven op de vraag ‘wat weet jij van Steve Jobs’. Ook Frank krijgt een pittige vraag voorgeschoteld. Hij moet vertellen wat hij weet van fotosynthese. In de volgende ronde krijgt ook Jacob het moeilijk. Tijdens de puzzel kan hij geen een goed te antwoord opnoemen.

Fotogalerij

De rondes met moeilijke vragen houden niet op. Wanneer Martin een fotogalerij krijgt voorgeschoteld met acht kinderen van wereldberoemde ouders weet hij er geen één op te noemen. Na Het collectief geheugen harkt hij nog wat seconden binnen, maar helaas is het niet genoeg en eindigt hij op de derde plek.

Prijs opgedragen aan dochter

De ‘eindafrekening’ vindt plaats tussen Jacob en Frank. Kijkers zaten op het puntje van hun stoel tijdens de spannende finale en uiteindelijk is het Jacob die wint door de vraag over burlen. Tijdens een korte speech laat de acteur weten dat hij de prijs opdraagt aan zijn dochter Kee die hem overhaalde om mee te doen het programma.

Reacties

Fans van het programma vinden Jacob een terechte winnaar. “Wat een sympathieke winnaar. Hartstikke verdiend”, schrijft een kijker op Twitter. Een ander: “De hele tijd favoriet en dan ook nog winnen.”

Bron: KRO-NCRV

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden