Dit merk wint krimpflatieverkiezing 'Wie heeft de kleinste?'
 Beeld Getty Images
Dit merk wint krimpflatieverkiezing 'Wie heeft de kleinste?'Beeld Getty Images

Dit merk wint krimpflatieverkiezing 'Wie heeft de kleinste?'

In de nieuwe aflevering van Radar werd maandagavond de ‘winnaar’ van de krimpflatieverkiezing ‘Wie heeft de kleinste?’ bekendgemaakt. Presentatrice Antoinette Hertsenberg reikte de prijs persoonlijk uit aan Roel Govers, Director Corporate Affairs van Mars Nederland.

Ismay GijsenGetty Images

Bij krimpflatie neemt de inhoud van een product af, terwijl de prijs nagenoeg hetzelfde blijft of zelfs stijgt.

Whiskas

We leven in een tijd waar boodschappen duurder en duurder worden. Consumenten konden de afgelopen weken bij Radar producten nomineren die onderhevig zijn aan krimpflatie. Dit leverde een lijst op met tien producten waar mensen op konden stemmen.

Op de lijst stond onder andere Whiskas 7+. Het kattenvoer bleek voor veel consumenten een doorn in het oog. Waar de klant eerst nog 4,49 euro betaalde voor 12 zakjes kattenvoer van 100 gram, moet er nu 5,49 euro worden betaald voor 12 zakjes van slechts 85 gram. Een prijsstijging van maar liefst 44 procent.

‘De Kleinste’-trofee

Antoinette ging langs bij Mars om de ‘De Kleinste’-trofee te overhandigen. Volgens Roel waren de porties kleiner geworden om te voorkomen dat katten zouden overeten en te dik zouden worden. “Daar zijn we al jaren mee bezig en dat valt nu samen met die prijsverhoging. En dat geeft - geef ik meteen toe - een typisch beeld”, zei de directeur in het programma.

Antoinette noemt Whiskas een terechte winnaar. “Ze hebben de inhoud aangepast zonder daarover te communiceren”, zegt Antoinette. “Per gram van het product wordt nu 44 procent extra betaald, het lijkt mij dat je hierover heel duidelijk moet zijn tegen de consument.”

Bron: Radar

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden