Dít zijn de finalisten van ‘Heel Holland bakt’ Beeld Omroep MAX, fotografie: Roland J. Reinders
Dít zijn de finalisten van ‘Heel Holland bakt’Beeld Omroep MAX, fotografie: Roland J. Reinders

Dít zijn de finalisten van ‘Heel Holland bakt’

We knipperden met onze ogen en ineens was er alweer bijna een einde gekomen aan het seizoen van Heel Holland bakt, zo lijkt het. Na de aflevering van zondagavond is eindelijk bekend wie de finalisten van het tiende seizoen zullen zijn.

Milou WindhorstOmroep MAX, fotografie: Roland J. Reinders

De halve finale verliep dit keer net even anders dan voorgaande seizoenen. Zowel jurylid Janny van der Heijden als bakker Zineb lagen namelijk in de lappenmand. Zij konden dus niet in de tent aanwezig zijn. Gelukkig kon Janny de creaties van de deelnemers thuis bezorgd krijgen, die ze vervolgens videobellend van haar mening voorzag. Dat leverde een grappig gesprek met presentator André van Duin op:

Dat de komiek behoorlijk in zijn nopjes was met de nieuwste technologische toevoeging aan het programma, blijkt ook wel uit onderstaande tweet. In het filmpje duwt hij de digitale neus van Janny zowat ín de baksels.

Ja, we kunnen wel stellen dat kijkers de op één na laatste aflevering van Heel Holland bakt hebben kunnen waarderen. Al was niet iedereen het eens met de uitslag van het juryberaad, waarna duidelijk werd wie van de amateurbakkers een plekje in de finale hebben veroverd.

Vier finalisten in Heel Holland Bakt

Die ongewone beslissing kwam als volgt tot stand. De halve finale bestond uit het in elkaar flansen van een suikertent en een broodmand. Amel wist die twee dingen als beste uit haar keuken tevoorschijn te toveren en mocht zich meesterbakker van de week noemen. Ook Mercedes en Jan kwamen met indrukwekkende creaties op de proppen en mochten daarom door naar de finale.

André stelde echter voor om ook de zieke Zineb nog een kans te geven op de winst (en bewijst daarmee terecht te zijn uitgeroepen tot aardigste BN’er). Eindstand: we zien alle vier de kandidaten volgende week terug voor een spannend slot, ook al hoort een sporter die te ziek is om te presteren volgens een Twitteraar dus eigenlijk geen medaille te krijgen.

Emotioneel heftig

Op de finaleplek na zit het Zineb de afgelopen weken niet mee. Deze week was ze natuurlijk ziek, maar vorige week barstte ze in de baktent nog in tranen uit. Toen ze voor het spektakelstuk met haar drakentaart aan de slag ging, werd het haar allemaal even te veel. “Het is niet alleen maar bakken, hoor. Het is leuk, je leert van alles, ook over jezelf, maar het is emotioneel best heftig.” Gelukkig was daar Janny - toen wel live - om Zineb te troosten.

Laten we hopen dat de finale net zo emotioneel is, maar dan door pure winst!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden