x Beeld KRO-NCRV / Linelle Deunk
xBeeld KRO-NCRV / Linelle Deunk

Dít zijn ze: de billen van de boeren uit het nieuwe seizoen ‘Boer zoekt vrouw’

Het nieuwe seizoen van het populaire tv-programma Boer zoekt vrouw staat voor de deur. Eind deze maand gaan we pas echt kennis maken met de boeren, maar maandag wordt al een kiekje gedeeld van de nieuwe kandidaten. Althans, van hun achterkant.

Liefde in de lucht

Mirna WiggersKRO-NCRV / Linelle Deunk

De boeren staan namelijk allemaal in overall met de rug naar de camera. De een wat kleiner en voller, de ander lang en slank. Yvon Jaspers staat met een zomers jurkje met het gezicht juist naar de camera toe in het midden.

Mannen en vrouwen

We zien waarschijnlijk ook minstens één vrouw, aan de lange haren en taille te zien. Verder staan er ook twee boeren met een hoedje op in de rij, maar het is nog niet te zeggen of dat boeren of boerinnen zijn.

Bijna 500 aanmeldingen van boeren

Yvon Jaspers ontdekte tijdens de opnames van het KRO-NCRV-programma dat corona het verlangen naar een liefdesleven tussen de koeien en schapen groter maakt. Er kwamen namelijk 466 aanmeldingen van boeren en boerinnen binnen die op zoek zijn naar de liefde. “Het is hun grote wens om niet langer alleen te zijn. Om iemand te vinden om hun leven mee te delen en daar hoort natuurlijk ook hun boerenbedrijf bij. Niet langer alleen de zorgen voor dat bedrijf hoeven te dragen, maar het met iemand kunnen bespreken”, laat Yvon weten op de site van Boer zoekt vrouw.

Van noord tot zuid

Ze verklapt over de boeren die geselecteerd zijn: “We komen dit jaar in het noordelijkste puntje van Nederland en in het zuidelijkste puntje. Het was erg moeilijk kiezen uit zoveel aanmeldingen. In principe is elke boer geschikt om mee te doen, maar wij willen voor het programma natuurlijk verschil in leeftijd, in bedrijf, maar ook in karakter. Dat is erg goed gelukt. Ik heb totaal nieuwe bedrijven gezien en ook zitten er heel verrassende karakters bij.”

Benieuwd

Yvon kijkt, net als het publiek, enorm uit naar dit seizoen. Door de coronapandemie duurde het wat langer voordat het programma weer kon starten. “Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar wat er in de komende maanden gaat gebeuren. Wie gaan er schrijven? Wat doet dat met hen? Gaat het ze lukken om de ware te vinden? Ik weet in ieder geval dat hun leven totaal zal veranderen. En dat ze niet kunnen wachten op dat tasje met brieven straks. Ik verheug me nu al!” aldus Yvon op de site van Boer zoekt vrouw.

Bron: KRO-NCRV/Boer zoekt vrouw.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden