Dochtertje (1) Rick Paul van Mulligen overgebracht naar de IC Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Dochtertje (1) Rick Paul van Mulligen overgebracht naar de ICBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Dochtertje (1) van Rick Paul van Mulligen met RS-virus overgebracht naar de ic

De 1,5-jarige Bowie, het dochtertje van A'dam - E.V.A.-acteur Rick Paul van Mulligen (39) is overgebracht naar de ic. Het meisje kampt met het heersende RS-virus.

Tara StokdijkEM-Press/Patrick van Emst

Donderdag schreven we al dat het dochtertje van Rick Paul was opgenomen in het ziekenhuis om behandeld te worden tegen het virus. De bezorgde vader deelde hartverscheurende foto's van zijn dochter. Er liggen momenteel veel kleine kinderen met het RS-virus in de Nederlandse ziekenhuizen.

‘Ze is een strijder’

Nu deelt Rick Paul een update. Op Instagram Stories schrijft hij: “Zo trots op ons lieve meisje! Ze is een strijder, die keihard aan het werk is geweest, maar het werd te zwaar.”

Zeer emotioneel

Rick Paul laat weten dat Bowie naar de intensive care is overgebracht: “Waar ze fijn slaapt en haar lijfje eindelijk even rust heeft. Ze is hier gelukkig in zeer goede handen. De weg naar herstel is nu echt ingezet, ook al doet deze omgeving anders vermoeden en is het niet makkelijk en zeer emotioneel. Ze is zo stoer. Dank voor al jullie lieve berichten en steun.”

Machteloos

Donderdag liet Rick Paul al weten hoe machteloos het voelde om zijn dochtertje in het ziekenhuis te zien liggen: “Niets natuurlijks aan zo’n kleintje aan de slangetjes, wat een machteloos gevoel. En dat blijft ook nog wel even…”

RS-virus

Het RS-virus, waarmee de kleine Bowie kampt, heerst op dit moment. Veel kinderafdelingen liggen hierdoor vol. Het is een verkoudheidsvirus dat bij kinderen voor benauwdheid, een ontsteking van de kleine luchtwegen of een longontsteking kan zorgen. Vooral bij jonge baby’s kan het virus ernstige gevolgen hebben. Het virus duikt normaal gesproken in de winter op, maar door de coronamaatregelen die we afgelopen winter hadden, is het pas maanden later gaan heersen.

Helene Helpt: zó herken je een longontsteking bij kinderen

Bron: RTL Boulevard.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden