Bob Sikkes en Tijl Beckand in 'De moeite waard' Beeld RTL | Tom Cornelissen
Bob Sikkes en Tijl Beckand in 'De moeite waard'Beeld RTL | Tom Cornelissen

Eerste aflevering ‘De moeite waard!?’ valt in de smaak bij kijkers

Een huis kopen, daarna opknappen en vervolgens mogelijk met zoveel mogelijk winst verkopen. Dat is het doel van de deelnemers aan De moeite waard!? Wéér een nieuw woonprogramma, zou je denken. Toch valt de eerste aflevering behoorlijk in de smaak bij de kijkers.

Demi SchoenmakersRTL | Tom Cornelissen

Ja, we hebben al Kopen zonder kijken, waarin stellen de zoektocht én aankoop van hun nieuwe woning uit handen geven. In Voor hetzelfde geld kiezen koppels of ze in de stad blijven wonen of voor een droomhuis gaan op het platteland voor hetzelfde geld? En dan nu is er wéér een nieuwe woonprogramma op de buis. En toch is het gelijk een hit.

‘De moeite waard!?’

In De moeite waard!? kopen kandidaten een huis dat ze vervolgens opknappen en met winst proberen door te verkopen. Dit wordt ook wel ‘flippen’ genoemd. In tegenstelling tot kopen zonder kijken gaan de deelnemers zelf aan de slag, maar ze krijgen wel hulp van bouwdeskundige Bob Sikkes. Dan nog brengt het flippen een hoop risico’s met zich mee. De presentatie ligt in handen van Tijl Beckand. Al zijn de kijkers daar niet allemaal over te spreken. Veel kijkers missen Martijn Krabbé.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering volgen we Gé-An en Klaas. Met een heel bescheiden budget willen zij in hun vrije tijd een jaren 70-woning in Steenwijk gaan opknappen. Ze hebben al ruim tien jaar ervaring, maar toch verloopt de uitwerking niet helemaal volgens plan. Het eigenwijze stel begon met een budget van 20.000 euro, maar dat werd al meer. Had Bob Sikkes tóch gelijk... Daarnaast hebben ze in plaats van vier maanden er maar liefst tien maanden over gedaan. Maar het harde werk loont. Het levert ze uiteindelijk een winst van 30.000 euro op.

Positieve reacties

Kijkers zijn enthousiast over de eerste aflevering. Wel mag er hier en daar nog wat veranderd worden. Zo duurde het einde wel érg lang. Kijkers zaten dan ook in spanning te wachten op het hoogste bod. ‘Best een leuk programma, maar mogen nog wel wat pepertjes overheen’, schrijft een kijker op Twitter. Iemand anders reageert met: ‘Deze mensen... ik snap het niet. Wel genoten van de aflevering.’

Meedoen aan het volgende seizoen?

Droom jij er ook van om samen met iemand een huis te kopen en op te knappen. De maker zoeken momenteel al kandidaten voor het nieuwe seizoen. Zin om te flippen? Meld je aan via het aanmeldformulier.

Bron: De moeite waard!?

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden