Ellemieke Vermolen herdenkt stilgeboren zoontje 6 jaar na overlijden. Beeld BrunoPress
Ellemieke Vermolen herdenkt stilgeboren zoontje 6 jaar na overlijden.Beeld BrunoPress

Ellemieke Vermolen herdenkt stilgeboren zoontje 6 jaar na overlijden

Precies zes jaar geleden werd het zoontje van Ellemieke Vermolen en haar ex-man Sergio Herman stilgeboren. Vermolen schreef er een boek over dat vandaag, op de geboortedatum van het jongetje, in de schappen ligt.

Leonie CollombonBrunoPress

Het is de nachtmerrie van iedere moeder. Op 2 maart 2017 werd-ie werkelijkheid voor Ellemieke Vermolen. Haar zoontje Josha werd op deze dag stilgeboren. Vandaag herdenkt ze hem met haar geschreven boek én een emotionele post op Instagram.

Ellemieke Vermolen herdenkt zoontje

Eind vorig jaar kondigde Ellemieke haar boek Kom weer in je kracht na verlies aan. Ze liet toen een eerlijk inkijkje in het schrijfproces zien, waarbij veel tranen en andere emoties kwamen kijken. Enkele maanden later is het zover en verschijnt haar boek in de winkels. De releasedatum is niet zomaar gekozen: het is namelijk de geboortedag van de kleine Josha. Op Instagram herdenkt ze dit moment door een foto van het boek te delen. Ze schrijft erbij:

“Met Josha. Vandaag is het jouw dag, lieve Josha. Zes jaar geleden werd je stilgeboren. Je werd op mijn borst gelegd, ik telde je vingers en je teentjes zoals een moeder doet als ze voor het eerst haar kindje vasthoudt. Op deze dag krijg jij na zes jaar een gezicht. Vandaag sturen wij ons verhaal de wereld in met ons boek. Jouw cadeau aan mij en mijn cadeau aan jou. Inderdaad, ik zie het als een ‘cadeau’. Ik ben dankbaar dat ik mijn verhaal mag delen. Deze dag vier ik met mijn jongens met taart en champagne. Dat gaan we doen vandaag. Van mijn hart naar jouw hart. In liefde en licht.”

Onder haar Instagram-post regent het hartjes van bekende vrienden die haar steunen. Ook zijn er veel verhalen te lezen van volgers die hetzelfde verdriet hebben meegemaakt.

Genoeg te vieren

Hoewel het een verdrietige dag is voor de schrijfster, wordt de verjaardag van Josha ook gevierd. Dat vertelde ze eerder in een video voor RTL Boulevard: “Ik wilde het echt op deze datum, omdat ik wil laten zien: het is zijn geboortedag. Ik wil dat vieren. Op 2 maart vieren we altijd zijn verjaardag en het kan dit jaar niet mooier dan met dit boek.”

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden