Ellemieke Vermolen ziet haar boek als cadeau van overleden zoontje Beeld ANP
Ellemieke Vermolen ziet haar boek als cadeau van overleden zoontjeBeeld ANP

Ellemieke Vermolen ziet haar boek als cadeau van overleden zoontje

In 2018 verloor Ellemieke Vermolen haar zoontje Josha. Hij overleed vlak voor de geboorte. Ellemieke schreef een boek over haar dit verlies. “Het was een emotionele rollercoaster”, schrijft ze op Instagram.

Birgit RoobolANP

“Ik heb veel gehuild, tranen van verdriet, gemis, maar ook dankbaarheid, want ik ben dankbaar dat ik mijn verhaal mag delen met jullie.” In een video aan RTL Boulevard vertelt ze dat ze hoopt andere ouders hiermee te steunen. “Het komt écht uit mijn ziel. Ik weet gewoon: met dit boek ga ik zoveel vrouwen helpen.”

Open over haar verlies

Ellemieke vond het doodeng om zo open te zijn over haar verdriet en rouwproces. “Dit boek is er echt om weer verder te komen. Een boek alleen daarover bestaat gewoon nog niet.”

Op 15 december start de pre-sale van het boek en hij komt uit op 2 maart, de geboortedag van Josha. “Ik wilde het echt op deze datum, omdat ik wil laten zien: het is zijn geboortedag. Ik wil dat vieren. Op 2 maart vieren we altijd zijn verjaardag en het kan dit jaar niet mooier dan met dit boek.”

Ellemieke kreeg haar zoontje Josha met haar ex-man Sergio. De twee gingen in januari 2021 uit elkaar. Daarover zei ze eerder: “We zijn in het stadium dat we elkaar vergeven hebben en dat we beter af zijn zonder elkaar. Als je dat kunt inzien, dan heb je ook het vertrouwen dat de ander daar goed mee omgaat.”

Bron: RTL, Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden