NOORDWIJK, 16-10-2020, Hotel Huis ter Duin

Boekpresentatie Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer. Het boek wordt geschreven door Jan Dijkgraaf.

Op de foto:  Erica Renkema met Martien Meiland Beeld Brunopress/Patrick van Emst
NOORDWIJK, 16-10-2020, Hotel Huis ter DuinBoekpresentatie Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer. Het boek wordt geschreven door Jan Dijkgraaf.Op de foto: Erica Renkema met Martien MeilandBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Erica Meiland komt met biografie: “Er zijn veel heftige dingen gebeurd”

De kassa van de familie Meiland blijft maar rinkelen. In navolging van Martien Meiland krijgt nu ook Erica haar eigen biografie, zo vertelt ze aan tafel bij Johnny de Mol in zijn show Hlf8.

MET GEEN PEN TE BESCHRIJVEN

Fans van de Meilandjes kunnen binnenkort in Erica’s levensverhaal duiken. Het boek ligt namelijk al bij de drukker.

Boek over Erica Meiland

Of het publiek wel zit te wachten op een biografie over Erica nadat ze ook al een grote rol speelt in het boek van Martien, is iets wat de motor achter de Meilandjes zich afvraagt. Toch laat ze zich overhalen door Jan Dijkgraaf, die het verhaal van Martien heeft opgepend.

“Mijn leven kun je al volgen in Martiens boek”, vertelt Erica tegen Johnny. “Maar toen werd er om mij heen ook gezegd: ‘je jeugd en hoe je tegen het leven aankijkt, wordt hierin veel meer belicht’.”

Zware periodes

Heftige gebeurtenissen, waaronder de coming-out van Martien en de zware periode daarna, worden door Erica’s ogen verteld in haar eigen boek. “Er zijn natuurlijk heel heftige dingen gebeurd toen alles bij Martien omhoogkwam. Dat heb ik vanuit mijn perspectief verteld. Je hebt er allebei verdriet van, maar zijn kant is heel anders dan die van mij.”

De biografie Erica, de motor achter de Meilandjes ligt vanaf eind oktober in de (online) winkel.

Maxime Meiland gaat inmiddels vrolijk door het leven, maar zo is het niet altijd geweest. In haar tienerjaren ging ze door een moeilijke periode. Gelukkig kreeg ze hulp.

Bron: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden