Brunopress Beeld Brunopress/Patrick van Emst
BrunopressBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Erica Meiland reageert voor het eerst op commotie: “Mijn woorden zijn opgeblazen, ik kom op voor vrouwenrechten”

Donderdagmiddag heeft Erica Meiland voor het eerst gereageerd op de commotie die is ontstaan rondom de anti-islamuitspraken in haar boek. Dit deed ze middels een bericht op Instagram.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Meerdere bedrijven lieten deze week weten niet meer met de Meilandjes te willen samenwerken naar aanleiding van deze uitspraken. Ook dochter Maxime verloor samenwerkingen. Zij reageerde gisteren al op de commotie.

Erica reageert op commotie

Erica begint haar bericht: “Ruim een maand geleden is mijn biografie uitgekomen waarin ik in het hoofdstuk ‘De boeken’ mijn visie geef op een aantal geloven en de daarmee direct verbonden positie van vrouwen, wereldwijd en ‘geschiedeniswijd’.”

Geboycot

Volgens haar zijn de woorden die ze hierover schrijft in haar boek door de media uit z'n verband gerukt: “Helaas zijn daaruit drie woorden door diverse media uitgelicht en opgeblazen. Hierdoor is een vervormde uitspraak ontstaan die de afgelopen dagen een sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt. Een resultaat hiervan is dat onze dochter Maxime door diverse bedrijven zakelijk werd geboycot.”

Vrouwenrechten

Ze vervolgt: “Het recht op de vrijheid van meningsuiting is altijd een groot goed geweest in Nederland. Menigeen zoekt en vindt om die reden een plek in de Nederlandse samenleving. De vele verwensingen èn de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen!”

Het betreffende hoofdstuk

Erica heeft besloten om op Instagram een link te delen naar het desbetreffende hoofdstuk. Zo kan iedereen dit gratis lezen. Ze hoopt dat iedereen zijn of haar mening op deze manier kan vormen op basis van de woorden die daadwerkelijk op papier staan, en niet hoe de media het neergezet heeft. Lees het hoofdstuk hier.

Maxime Meiland vertelt over haar moeilijke jeugd

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden