null Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Eva Jinek vindt bemoeienissen met zwangerschap absurd: “Een stel boomers”

Eva Jinek (44) kreeg commentaar nadat ze bekendmaakte in verwachting te zijn van haar tweede kindje. Maarten van Rossem (79) bemoeide zich ermee en bood daarna zijn excuses aan. Nu reageert ze zelf.

Suzanna TimmerBrunopress/Patrick van Emst

Eva is al moeder van zoontje Pax van 4,5 jaar. Vorige maand kondigde de presentatrice haar tweede zwangerschap aan. Historicus en presentator Maarten van Rossem had er in zijn podcast iets over te zeggen: hij vond dat er veel tijd zit tussen de twee zwangerschappen. “Ze had er sneller bij moeten zijn.”

Er was veel kritiek op Maartens uitspraak en hij bood niet veel later zijn excuses aan over de ongepaste opmerking.

Absurd

Maar Eva wil er toch nog wel iets over kwijt. In haar nieuwsbrief zegt ze zondag: “Het is absurd dat een stel boomers zonder enige kennis van zaken zich bemoeien met wat er in mijn baarmoeder gebeurt, en waarom.” Met ‘boomers’ bedoelt ze waarschijnlijk Maarten, maar ze noemt hem niet bij naam.

Muffe jas uit

Eva wilde eigenlijk uitleggen waarom ze de meningen van ‘boomers’ idioot vindt. “Maar mijn gynaecoloog heeft me daarvan weerhouden. Op het moment dat ze dat zegt, voelt het alsof ik een muffe, oude jas uitdoe. Alsof iemand naar me toe is gekomen om te zeggen: kom, laat mij die lekker voor je ophangen! En plotseling is die hele muffe jas weg, en voel ik me 5 kilo lichter. Ik heb andere dingen te doen. Zát andere dingen.”

Presentatrice Eva Jinek verkocht haar huis in Amsterdam-Zuid voor meer dan een miljoen euro. En toch was de deal razendsnel beklonken:

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden