Marieke Elsinga Beeld ANP /  ANP
Marieke ElsingaBeeld ANP / ANP

Even niet op radio en tv: Marieke Elsinga neemt tijd voor zichzelf

Marieke Elsinga zal de komende tijd niet te horen én te zien zijn. Ze trekt even aan de handrem en legt haar werkzaamheden bij Qmusic en RTL Boulevard per direct neer. Dat liet ze vanmorgen via een audiobericht op de radio weten.

Milou WindhorstANP / ANP

In de spraakmemo, die Mariekes radiopartner Mattie Valk in de ochtendshow afspeelde, zegt ze: “Ik krijg heel vaak de vraag: hoe hou je dat vol, dat je radio én televisie maakt? Mijn antwoord is dan altijd: ik vind het gewoon het allerleukste om te doen. Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen, zodat ik over twee jaar nog steeds kan zeggen dat ik dit het allerleukste vind om te doen. Daarom ga ik de komende tijd even geen radio maken.”

Marieke Elsinga voorkomt burn-out

De aankomende periode richt Marieke haar aandacht op haar vriend Sander, familie en vrienden. “Op die manier wil ik gewoon weer die energie terugkrijgen waar ik zo gek op ben”, zegt ze in het spraakbericht.

Volgens Mattie is een burn-out niet de reden dat Marieke het rustiger aan wil doen. Die wordt volgens hem juist voorkomen op deze manier. “Ze heeft gewoon even pauze nodig. Ik ken Marieke bijzonder goed, want ze is echt een goede vriendin van mij. En ik weet dat dit haar zoveel moeite kost, om deze beslissing te nemen.”

Hij hoopt dat het Marieke lukt om even lekker achterover te leunen. “En dat ze gewoon weer aanhaakt als de tijd daar is. Wij bewaken ondertussen het fort met Anne-Marie, Joe en Tom.”

Geen vertrek

De ochtendshow blijft de komende tijd gewoon doorgaan zoals je gewend bent – met het vaste team, alleen dan tijdelijk zonder Marieke. Met de nadruk op ‘tijdelijk’, want de geruchten over een eventueel vertrek bij Qmusic zijn volgens Mattie ‘pertinent niet waar’.

Bron: NU.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden