Op déze datum start het nieuwe seizoen van ‘Even tot hier’ (en dat is al bijna) Beeld BNNVARA
Op déze datum start het nieuwe seizoen van ‘Even tot hier’ (en dat is al bijna)Beeld BNNVARA

‘Even tot hier’ raakt met dít lied een gevoelige snaar bij kijkers

Elke week zetten de mannen van Even tot hier weer een sterke satirische show neer. Deze week weten Niels van der Laan en Jeroen Woe een gevoelige snaar te raken bij de kijkers. Toch zijn de reacties zowel positief als negatief.

Doortje ScheepersBNNVARA

Gouden Televizier-Ring voor ‘Even tot hier’

Elke zaterdagavond nemen cabaretiers Niels en Jeroen de week door in een muzikale voorstelling, samen met hun band en ensemble onder leiding van Miguel Wiels. Al het belangrijke nieuws van de afgelopen week passeert de revue. Eerder pakten de mannen Matthijs van Nieuwkerk genadeloos hard aan. Deze week gaat het onder meer over de OneLove-aanvoerdersband op het WK Voetbal in Qatar, de problemen bij de NS én over de rellen in Staphorst.

Rellen in Staphorst

Deze week braken in Staphorst namelijk diverse rellen uit nadat de organisatie Kick Out Zwarte Piet protesteerde in het dorp. De demonstranten werden aangevallen, auto’s werden vernield en de politie werd flink gehinderd tijdens hun werk. De relschoppers zeggen dat ze dit deden om het kinderfeest te beschermen. En precies dáárover hebben Niels en Jeroen een satirisch nummer geschreven.

Kruidnoten en cadeautjes

Ze gooien de hit Papa, ik lijk steeds meer op jou van Stef Bos om tot Papa, ik schaam me zo voor jou!’ Zo zingt Jeroen bijvoorbeeld: ‘De auto’s die ze hadden heb ik helemaal verbouwd. En we hebben lopen rellen: allemaal voor jou!’ Maar de vraag is natuurlijk: voor wie doen ze het nu echt? Want die kinderen maakt het waarschijnlijk allemaal niets uit, zolang ze maar wat kruidnoten en cadeautjes krijgen.

De reacties zijn verdeeld

Een deel van de kijkers is het met de mannen eens. Zij vinden dat dit lied de vinger op de zeer plek legt. Terwijl anderen de tekst van het nummer echt niet vinden kunnen en wel begrijpen waarom Staphorst het kinderfeest zo beschermd. Hoe dan ook: ze weten opnieuw weer de gevoelige snaar te raken. ‘Even tot hier slaat naar mijn idee volledig de plank mis’, klinkt het op Twitter. Een andere kijker reageert met: ‘“Papa, ik schaam me zo voor jou”. Wederom briljant; dit is de reden waarom ik desnoods midden in de nacht kijk.’

Bron: Even tot hier, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden