Kandidaten Wie is de mol? 2023 Beeld AVROTROS
Kandidaten Wie is de mol? 2023Beeld AVROTROS

Finale-vrijstelling in ‘Wie is de mol?’ zorgt voor extra verdenkingen

Na weken vol spanning en sensatie Wie is de mol? kijken, is nu de eerste finalist van seizoen 2023 bekend. Om deze vrijstelling te verdienen had de kandidaat wel beetje geluk nodig.

Demi SchoenmakersAVROTROS

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten.

En laat Jurre nu nét Geluk met zijn achternaam heten. Toeval?

Finale ‘Wie is de mol?’

In de achtste aflevering waren nog maar vier kandidaten over: Ranomi Kromowidjojo, Soy Kroon, Daniël Verlaan en Jurre Geluk. Zij gingen op een twee uur durende safari en onderweg kregen ze opdracht foto’s te maken van dieren in het park. Naast dat het een fantastische opdracht was, moesten ze wel opletten voor geld in de pot. Daarnaast viel er ook nog eens een vrijstelling voor de finale te winnen.

De juiste envelop

De kandidaat die de mooiste foto’s maakte, mocht zijn of haar eerder gekozen envelop openmaken of omruilen tegen de envelop van een andere kandidaat. Jurre had met zijn dierenkonten de hoogste score en koos voor de envelop van Soy. Hij had namelijk envelop nummer twee gekozen, de envelop die alle kandidaten op het oog hadden. En ja hoor, de vrijstelling zat inderdaad in envelop nummer twee.

Molacties van Jurre

Daarmee heeft Jurre als eerste een plek in de finale bemachtigd. Maar dat ging niet zonder slag of stoot, want Jurre wordt vooral door deze actie nu extra verdacht. Ten eerste geloven kijkers niet dat hij de foto’s zelf heeft gemaakt. ‘Heeft Jurre wel zelf zijn foto’s gemaakt en niet toevallig een professioneel fotograaf, zodat mol Jurre de opdracht zou winnen en vervolgens alle troeven in handen had om geld uit de pot te houden?’, klinkt het op Twitter. Een andere kijker reageert met: ‘Jurre is de mol. Die reactie was zo nep’ En of dat nog niet genoeg is, is zijn achternaam ‘Geluk’. Zou hij dan echt de mol zijn?

Bron: Wie is de mol?, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden