Flinke kritiek op ‘We zijn er bijna’ voor het niet helpen van gestrand stel Beeld © MAX
Flinke kritiek op ‘We zijn er bijna’ voor het niet helpen van gestrand stelBeeld © MAX

Flinke kritiek op ‘We zijn er bijna’ voor het niet helpen van gestrand stel

In We zijn er bijna reizen vierentwintig gepensioneerde echtparen dwars door de Spaanse binnenlanden. Bij zo’n groepsreis hoort het motto ‘samen uit, samen thuis’ zou je zeggen, maar niets is minder waar.

Demi Schoenmakers© MAX

Zo’n 800 kilometer voor de laatste stop houdt de auto van Jan en Willy ermee op. En dan verwacht je dat de hele groep hen helpt, maar nee...

Slotaflevering van ‘We zijn er bijna’

In de laatste aflevering van het seizoen wordt gestreden om de eerste plaats in de jeu de boules-competitie. Maar eerst hebben de deelnemers nog een paar lange reisdagen voor de boeg. Ze reizen vanuit het zuiden naar de slotcamping aan de Middellandse Zee in de buurt van Tarragona. Tussendoor maken ze nog een tussenstop in de verrassende stad Cuenca, beroemd vanwege de hangende rotshuizen.

Jan en Willy in tranen

De groep was nog geen twintig kilometer onderweg of de auto van Jan en Willy - die het inmiddels al twee keer heeft begeven - houdt er definitief mee op. Ze staan met pech aan de kant van de snelweg. Ze kunnen de groep helaas niet meer volgen en het geëmotioneerde stel blijft achter in afwachting van reparatie van de auto. “Dit is een drama natuurlijk hè, je kunt niks meer nu”, zegt Jan terwijl hij zijn vrouw troost. De tranen rollen over haar wangen. “We hadden ons zo verheugd op de vakantie”, zegt ze snotterend.

Volgens Jan is het ‘einde oefening’. “Er moet een sleepwagen komen en dan zien we wel”, zegt hij. Eén ding weet hij wel, ze gaan het niet redden tot aan de slotcamping. De groepsvakantie houdt hier voor hen op en daar balen ze flink van.

Jeu de boules

De aflevering gaat vervolgens zonder hen verder, want de andere reizigers reden gewoon door. Wanneer de groep bij de slotcamping arriveert, hebben ze nog een paar leuke activiteiten op de planning staan. Zo is er een jeu de boules-competitie waar de groep aan meedoet. Behalve Jan en Willy, want die hebben nog altijd pech. Ze staan inmiddels op een camping 800 kilometer verder te wachten tot hun auto is gemaakt.

‘Hypocriet’

Kijkers blijven de hele aflevering hopen dat straks een dolgelukkige Willy de slotcamping op komt paraderen. ‘Zo mag haar vakantie niet eindigen’, schrijft een kijker op Twitter. Ze vinden het erg zielig voor gestrande stel. Stiekem hadden de kijkers wel verwacht dat het programma iets zou regelen dat zij zich de laatste avond bij de groep konden voegen, maar helaas. Zo reageert iemand met: ‘Nee, we gaan met de hele groep alles samen doen... nou mooi hypocriet, het gestrande stel laten barsten.’

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: We zijn er bijna, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden