Frank Lammers Beeld Rtl - Beau
Frank LammersBeeld Rtl - Beau

Verhitte discussie

Frank Lammers neemt het op voor Amalia in ‘Beau’ en krijgt veeg uit de pan

Een pittig gesprek woensdagavond in Beau. Journalist Wouter de Winther praat over het niet-coronaproof verjaardagsfeest van Amalia en daar vindt acteur Frank Lammers iets van.

Lieve PeetersRtl - Beau

Het leidt tot een confrontatie tussen de twee mannen.

Niet-coronaproof feestje van Amalia

Zaterdag vierde Amalia haar achttiende verjaardag in Den Haag. Maar in plaats van de voorgeschreven vier bezoekers te ontvangen, waren er in de tuinen van het paleis veel meer aanwezigen. Wouter de Winther, journalist bij De Telegraaf, schreef er een artikel over. “Onze tipgevers hadden het over een getal van honderd”, vertelt hij bij Beau aan tafel. Toch zou het bezoekersaantal lager liggen dan dat. “De Rijksvoorlichtingsdienst heeft 21 gezegd”, geeft Wouter dan ook toe. Tenminste, er zijn in ieder geval 21 uitnodigingen verzonden, zo meldde de RVD. “Maar niet iedereen was gekomen.”

‘Laat dat meisje met rust’

Buiten het feit dat Beau van Erven Dorens het opvallend vindt dat mensen een uitnodiging voor de verjaardag van de troonopvolger aan zich voorbij laten gaan, zorgen de woorden van Wouter voor meer verontwaardiging. Acteur Frank Lammers, die aan tafel zit om zijn nieuwe kerstnummer te promoten, haakt namelijk in op het gesprek. Hij neemt het op voor de prinses. “Waarom zeg je dat het er honderd zijn?”, vraagt hij aan Wouter. “Laat dat meisje met rust. Zeg gewoon: er waren te veel mensen. Maar als je niet zeker weet dat het honderd mensen waren, moet je dit niet zeggen”, voegt Frank daar vurig aan toe. “Ik hou hier niet van”, besluit hij.

Jumbo-vacature

Wouter doet een poging om gevat te reageren. “We hebben helaas geen vacatures meer voor de Jumbo-acteur”, sneert hij naar Frank. Beau probeert de sfeer nog wat te sussen, maar de heren zijn al te erg verwikkeld in hun discussie. “Wat is dit voor opmerking?”, bitst Frank terug.

Vrede

Uiteindelijk wordt er toch vrede gesloten tussen de mannen. Of iets wat erop lijkt. Als Beau de heren vraagt om de kerstgedachte een beetje vast te houden en aardig tegen elkaar te zijn, maakt Frank een handgebaar in de lucht en kijken hij en Wouter elkaar even aan.

Reacties

Op Twitter laten de kijkers zich uit over de discussie. Velen vinden het goed dat Frank opkwam voor Amalia. Ook laten een aantal mensen weten dat ze de Jumbo-reactie van Wouter niet gepast vonden.

Voor het iets te uitbundige feestje zei koning Willem-Alexander sorry tegen het volk. Ook heeft hij eens zijn excuses aangeboden bij Amalia. Dít is waar hij sorry voor zei.

Bron: Twitter, RTL

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden