Frans Bauer: “Pas volgend jaar weten we of Mariska hersteld is na herseninfarct” Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Frans Bauer: “Pas volgend jaar weten we of Mariska hersteld is na herseninfarct”Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Onzekerheid

Frans Bauer: “Pas volgend jaar weten we of Mariska hersteld is na herseninfarct”

Mariska Bauer (46), de vrouw van Frans Bauer (48) werd begin dit jaar getroffen door een herseninfarct. De schrik zat er bij het gezin goed in, maar gelukkig lijkt het inmiddels wat beter te gaan. Toch is het nog maar de vraag of ze ooit nog de oude wordt. “We kunnen nog niet zeggen of ze voor honderd procent gaat herstellen”, zo vertelt Frans aan de Story.

Erandi GodinezBrunopress/Patrick van Emst

Volgens Frans zijn er in ieder geval al wat verbeteringen te zien. “Ze spreekt en beweegt weer als voor het infarct. Die lichamelijke functies zijn dus volledig hersteld. Maar wat je niet aan de buitenkant ziet, zoals vermoeidheid en mentale prikkels, daar heeft ze nog wel last van”, zo vertelt hij.

“Heel dankbaar”

“De artsen hebben ons verteld dat bij een herseninfarct een gedeelte van je hersencellen afsterft. Dat gedeelte gaat als het ware ‘op slot’. De cellen om dat gebied heen gaan de functies overnemen. Maar dat kost tijd. Pas na een jaar, dus volgend jaar januari, kunnen de artsen zeggen of Maris volledig zal herstellen. Maar we zijn al heel dankbaar dat ze weer normaal kan lopen en praten”, aldus Frans.

Bron: Story

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden