Goedele Liekens (58) over huidkanker:
Goedele Liekens (58) over huidkanker: "Ik ben uitgeput"Beeld BrunoPress

Goedele Liekens (58) over huidkanker: "Ik ben uitgeput”

Begin november 2020 deelde Goedele Liekens (58) heftig nieuws over haar gezondheid. De seksuologe had een paar maanden daarvoor operatief een vlek weg laten halen. Het bleek om een melanoom te gaan, die al was uitgezaaid naar haar klieren. Nu vertelt ze openhartig over haar strijd tegen huidkanker.

RedactieBrunoPress

De Vlaamse laat aan Linda. weten nooit bang te zijn geweest de strijd te verliezen.

Uitgezaaide kanker

Lang dacht Goedele Liekens dat het allemaal wel meeviel. Maar pas toen de arts vertelde dat de kanker uitgezaaid was naar haar lymfeklieren, zag ze de ernst van de zaak in. “Ik ging er vanuit dat ze alles wel weg konden snijden, maar ze kwamen erachter dat het al heel diep zat. Het bleek uiteindelijk uitgezaaid naar mijn lymfeklieren. Dat was niet zo’n leuke boodschap”, aldus de seksuologe aan het tijdschrift.

Doodvonnis

Ze hield lang verborgen dat ze ziek was. Ook voor haar ouders verzweeg ze het langer tijd, vertelt Goedele. “Voor mensen van die generatie is het woord kanker een doodsvonnis, dus wilde ik het zo lang mogelijk uitstellen. Sowieso wilde ik het liever niet delen met de buitenwereld. Ik ben bekend en wilde niet de rest van mijn leven als Miss Kanker te boek staan”, verklaart ze.

Chemo in pilvorm

Met doelgerichte chemo in pilvorm gaat ze de kanker te lijf. De bijwerkingen zijn niet mis, laat Goedele Liekens weten. “Ik ben uitgeput, moet vaak halverwege de trap naar boven even uitrusten. Dat vind ik het allermoeilijkst, want ik liep drie jaar geleden nog de 20 kilometer door Brussel.”

Bron: RTL Boulevard. Beeld: BrunoPress.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden