Gordon opent zijn horecazaken: “De situatie is onhoudbaar” Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Gordon opent zijn horecazaken: “De situatie is onhoudbaar”Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Gordon opent zijn horecazaken: “De situatie is onhoudbaar”

Gordon laat vrijdagmiddag op Instagram weten dat hij in protest komt. Vanaf zaterdag opent hij zijn horecazaken in Amsterdam en Blaricum.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Vrijdagavond vond er een nieuwe coronapersconferentie plaats waarin versoepelingen werden aangekondigd. Helaas geldt dit niet voor de horeca. Horecazaken moeten voorlopig dichtblijven. Voor Gordon is de maat vol.

Gordon opent horecazaken

In een video op Instagram laat hij weten: “Ik heb besloten om als horeca-ondernemer morgen open te gaan. Dat heeft puur te maken met het feit dat de situatie onhoudbaar is.”

Burgerlijke ongehoorzaamheid

Hij vervolgt: “Ik weet dat dit misschien een oproep is tot burgerlijke ongehoorzaamheid, maar ik kan alleen maar zeggen dat alles beter is dan dit. Dit kan niet meer en is niet meer te verantwoorden naar niemand toe. Mijn bedrijven gaan ten gronde.”

Burgemeester Halsema

De zanger laat weten dat hij burgemeester Femke Halsema een bericht heeft gestuurd om haar te vertellen van zijn plan, waarop zij liet weten dat ze de nationale regelgeving moet hanteren. “Al wordt het met de politie of de ME gesloten, ik vind het allemaal prima, maar dan zullen ze het hele land moeten bekeuren want ik roep al mijn collega’s op om ook open te gaan”, aldus Gordon.

Ai, Gordon krijgt nóg een tegenslag te verwerken

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden