Down the Road, schermafbeelding Beeld SBS
Down the Road, schermafbeeldingBeeld SBS

Gordon schrikt in ‘Down The Road’: “Drinken jullie alcohol?”

In het hartverwarmende Down the road geniet Gordon van een reis samen met een groep deelnemers met syndroom van Down. De deelnemers en Gordon leren elkaar steeds beter kennen. Maar in de aflevering van dinsdagavond is Gordon toch nog verbaasd als hij iets nieuws ontdekt over het alcoholgebruik van de deelnemers.

Tv agment

Lieve PeetersSBS

Down the road oogst lof. Al weken zijn kijkers diep onder de indruk van het programma. Samen met Gordon overwinnen de deelnemers angsten, bloeit er liefde op en wordt er flink gelachen.

Alcohol drinken

Ook voeren Gordon en de deelnemers veel goede gesprekken. Zo ook dinsdagavond. Tijdens het eten, vlak voor het proosten op de leuke week, gooit Gordon een vraag op tafel. “Ik wilde heel even iets vragen over het gebruik van alcohol”, zegt hij. “Wie drinkt er allemaal alcohol?” Bijna alle deelnemers steken hun hand in de lucht, tot Gordons grote verbazing. “Wanneer zijn jullie daarmee begonnen?” “Al een lange tijd”, klinkt het.

Geschrokken

De presentator schrikt van het antwoord. “Ik schrok er eigenlijk van dat jullie dronken. Is dat heel dom?”, vraagt Gordon zich hardop af. En met hem, vele anderen, denkt hij. “Ik denk dat heel veel mensen denken dat mensen met het syndroom van Down niet drinken.”

‘We zijn geen dieren’

Thirza, een van de deelnemers, heeft daar wel een antwoord op. “Iedereen mag denken wat ze denken”, zegt zij vastbesloten. “Wij zijn mensen die heel veel mogen. Door dit programma laten we zien wat we allemaal kunnen. We zijn geen dieren. We zijn gewoon mensen die alcohol drinken en van alles doen!”

Zulke mooie woorden, dáár moet op geproost worden. De groep heft het glas ‘op geluk, op dit avontuur én op de liefde’.

Bron: Sbs

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden