Jandino Asporaat rouwt om plotseling overleden hond Zion 
 Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Jandino Asporaat rouwt om plotseling overleden hond ZionBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Groot verdriet voor het gezin van Jandino Asporaat: ‘Niemand snapt het, dit zagen we niet aankomen’

Jandino Asporaat en zijn gezin zijn in diepe rouw. Hun hond Zion is na vijf jaar plotseling overleden. Dat laat de 41-jarige acteur en cabaretier weten via Instagram.

Lize de BontBrunopress/Patrick van Emst

Jandino zegt dat zijn hart is gebroken.

Jandino Asporaat rouwt om hond Zion

‘Slaap zacht Zion’, schrijft Jandino bij een reeks foto’s van Zion samen met zijn kinderen. ‘Ik maak graag grapjes over alle dieren die mijn gezin heeft verzameld in de loop der jaren en ik steek niet onder stoelen of banken dat ik sommige liever kwijt dan rijk ben. Maar door de enorme liefde van mijn kinderen voor de dieren kon ik niet anders dan ook van Zion houden.’

Hondenhotel

De cabaretier schrijft dat Zion zich de afgelopen dagen anders gedroeg, maar de artsen niks konden vinden. ‘Gisteren waren de kinderen zo verdrietig en vroegen of ze alsjeblieft beneden bij Zion mochten slapen.’ Jandino bouwde zijn kantoor om tot een hondenhotel en complimenteerde zijn zoon Elijah nog voor zijn zorgzaamheid.

Gestopt met ademen

‘Ik zei: ‘Let maar op, morgen komt hij kiplekker terug’. Vanmiddag kregen we het telefoontje dat hij is gestopt met ademen. Niemand snapt het, dit zagen we niet aankomen’, schrijft Jandino droevig. ‘Mijn hart breekt als ik het verdriet zie bij Shirley en de kinderen. Het is intens triest allemaal. Ik heb ook geen idee waarom ik dit schrijf, probeer het zinnig te maken denk ik. Wat ik eigenlijk wil zeggen, heb elkaar lief. Het kan zomaar voorbij zijn...’

Heb jij kamerplanten staan? Pas dan op met de volgende exemplaren als je een hond hebt:

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden