Jennifer Ewbank Beeld Brunopress
Jennifer EwbankBeeld Brunopress

ACTUEEL

Heftig incident treft gezin Jennifer Ewbank: “Dankbaar dat mijn dochter (7) weer thuis is”

Wat een mooie dag moest worden, eindigde in een nachtmerrie. Het dochtertje (7) van Jennifer Ewbank (33) kreeg op haar verjaardag een trap van een pony en moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht.

RedactieBrunopress

Op Instagram deelt Jennifer het heftige verhaal.

De pony sloeg op hol

Dochter Emily werd op haar sprookjesfeest tegen haar hoofd getrapt door een pony. “Het gebeurde recht voor onze ogen in een fractie van een seconde toen het dier op hol sloeg”, schrijft Jennifer bij een reeks foto’s van Emily in het ziekenhuis. “Ik herleef nog steeds continu iedere stap van de gebeurtenis. In het bos, op de grond met ons meisje in m’n armen. Niet wetende hoe de situatie ervoor stond met de alarmcentrale nog aan de telefoon, vliegt er een helikopter over ons heen. Vanaf dat moment dringt de realiteit binnen.”

Schedelbreuk

Na de eerste scan in het ziekenhuis blijkt ze een schedelbreuk en bloeding te hebben. “Onze tijd en wereld stopte”, gaat Jennifer verder. “Gillend van binnen bleef ik naar haar gezichtje kijken met een glimlach om voor haar veiligheid uit te stralen maar wij voelden de grond steeds verder wegzakken bij iedere stap van een arts.”

Jennifer voelde op dat moment een mix van ongeloof, verdriet, boosheid, onzekerheid, angst en besef. “Alles kwam bij ons voorbij maar dit meisje heeft vooral haar kracht laten zien. Ze is zo’n ongelofelijke vechter! Em is klein van stuk maar ze heeft een onophoudende wil.”

‘Grote witte huis’

Negentien prikken, twee CT-scans, complicaties en heel wat hersteldagen verder gaat het al een stuk beter met Emily. “Na twee weken in het ‘grote witte huis’ zijn we weer thuis en lopen we momenteel spastisch om haar heen, omdat zij naast een (nog te helen) breuk op haar hoofdje, de aankomende tweeënhalve maand vallen of stoten moet voorkomen vanwege haar medicatie. Wat we met onze kleine wandelende tornado in huis nog best spannend vinden.”

Revalidatietraining

Volgende week krijgt Emily nog een MRI-scan en daarna volgt een wekelijkse revalidatietraining. Jennifer - de halfzus van John Ewbank - twijfelde enorm om het bericht te delen, want ze voelde zich nog nooit zo kwetsbaar. “Tegelijkertijd is er een kracht binnen ons gezin ontstaan, wat mij ontzettend raakt. Al is dit zeker geen mooi plaatje in ons leven, we zijn ongelofelijk dankbaar dat haar bedje weer gevuld is thuis.”

In tranen

Tijdens het schrijven van dit bericht, krijgt Jennifer weer tranen in haar ogen. “Iemand vertelde mij: je bent zo gelukkig als de gezondheid van je kind. Ik schiet weer vol als ik deze zin schrijf, want jezus, wat is dat waar! Wij zijn zo belachelijk trots op ons meisje!”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden