Wie is de mol? Beeld AVROTROS
Wie is de mol?Beeld AVROTROS

Hóe leuk?! Op Netflix kun je een Amerikaanse versie van ‘Wie is de mol?’ kijken

Fans van Wie is de mol? kunnen hun geluk niet op, want naast de Nederlandse en Vlaamse editie van het programma is er nu ook een Amerikaanse versie. Op Netflix staat namelijk een reboot van de serie.

Demi SchoenmakersAVROTROS

En bij het Amerikaanse seizoen hoef je niet elke keer een week te wachten op een nieuwe aflevering. Het hele seizoen staat al online.

De Amerikaanse variant van ‘Wie is de mol?’

Tussen 2001 en 2009 verschenen en maar liefst vijf seizoenen van The Mole op ABC, maar sindsdien was het stil rondom het programma. Gelukkig konden we in ons eigen land en België alsnog genieten van dit spannende programma, maar voor degenen die het nog niet hebben gezien: The Mole is terug.

Afkomstig uit België

Het programma dat wij kennen als Wie is de mol? komt oorspronkelijk uit België en werd bedacht door Tom Lenaerts, Michiel De vlieger, Michiel van Hove en Bart de Pauw. Het programma bleek een schot in de roos te zijn en werd aan verschillende landen verkocht, waaronder dus Nederland en de Verenigde Staten.

Het bekende concept

Het nieuwe seizoen van The Mole bestaat uit tien afleveringen waarin twaalf spelers allerlei opdrachten en uitdagingen tot een goed einde moeten brengen, zodat ze genoeg geld kunnen verzamelen voor de groepspot. Aan het einde kan echter slechts één kandidaat deze som geld mee naar huis nemen. Onder de spelers zit natuurlijk ook een mol, wiens taak het is om de boel te saboteren en dus ook te voorkomen dat er veel geld wordt verzameld. De persoon die er in slaagt om de mol te ontmaskeren, wint het geld.

The Mole staat sinds 2022 op Netflix, je vindt ‘m hier.

WIDM-blog

Volg je het nieuwe seizoen van de Nederlandse Wie is de mol? op de voet? Libelle’s Eva zit ook iedere week weer voor de buis gekluisterd en neemt je in de WIDM-blog mee in haar overpeinzingen.

Bron: Netflix

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden