Francis bij 'Humberto'. Beeld Humberto - Rtl
Francis bij 'Humberto'.Beeld Humberto - Rtl

Gezien op tv

'Humberto'-kijkers weg van broers van Francis: "De nieuwe Van Rossems"

Sinds haar deelname aan De verraders is Francis van Broekhuizen overal op televisie te zien. Zij wist de harten van de kijkers allang te stelen met haar excentrieke persoonlijkheid. Maar als zondagavond bij Humberto ook de twee muzikale broers van Francis aanschuiven, zijn de kijkers helemaal weg van de Van Broekhuizens.

Eva BredaHumberto - Rtl

Zondagavond zit Francis van Broekhuizen niet in haar eentje in een talkshow. Deze keer nam zij haar beide broers mee. De broers van Francis zitten net als hun zus in de kunstwereld en de drie pleiten dan ook voor een ding: meer kunst en cultuur op televisie. “Ik ben veel op Rtl4“, zegt Francis daarover tegen Humberto. “Maar kunst en cultuur bij Rtl4, dat lijkt me nou zo leuk, hè? Dat wordt alleen bij de Npo gedaan.

Broers van Francis

Om een voorzetje te geven voor meer kunst en cultuur op televisie, gaan de broers van Francis met haar in gesprek over het onderwerp. Broer Tim is namelijk zelf kunstenaar en broer Dick is kunsthistoricus en conservator. Kunst is voor beiden een belangrijk onderwerp. Maar waarom precies? “Het is vergelijkbaar met voetbal. Het heeft iets te maken met het gevoel dat kunst kan overbrengen”, zegt Dick van Broekhuizen daarover.

Van Rossems

Maar het is niet alleen de kennis van kunst die de kijkers weet in te pakken. Vooral de dynamiek tussen Francis en haar broers valt in de smaak bij de kijkers. De nuchterheid van de broers van Francis doet de kijkers zelfs denken aan Maarten van Rossem en zijn broer en zus, die op televisie de geschiedenis van Nederland verkennen.

Eigen programma

Zoiets zien de kijkers ook wel voor zich bij de Van Broekhuizens. Een televisieprogramma zou het excentrieke trio niet misstaan. Na de aflevering van Humberto hebben ze in ieder geval al een schare fans opgebouwd. Vooral met het prachtige nummer dat ze meerstemmig ten gehore brengen.

‘Geen reet’

Wel moeten de broers nog even wennen aan het op televisie zijn. Zo vertelt Tim van Broekhuizen over een film waar ‘geen reet’ in te horen was. “Dit komt op tv!”, riep Francis vervolgens uit. Eerst nog even een lesje mediatraining kan geen kwaad.

Francis vertelde eerder al over haar pestverleden. De zangeres heeft zelfs later nog eens oog in oog gestaan met haar pester. En dat zit zo.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden