‘Ik vertrek’ keert terug met een speciale XL-versie  Beeld AVROTROS schreenshot trailer
‘Ik vertrek’ keert terug met een speciale XL-versieBeeld AVROTROS schreenshot trailer

‘Ik vertrek’ keert terug met een speciale XL-versie

Goed nieuws voor de fans van Ik vertrek: het programma komt met een XL-versie waarbij we vrienden en families volgen die een eigen onderneming over de grens starten. Zes weken lang volgen we de avonturen van twee gezelschappen.

Lize de BontAVROTROS schreenshot trailer

Ik vertrek XL is vanaf zaterdag 27 augustus om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Twee gezelschappen in ‘Ik vertrek XL’

In Ik vertrek XL maken we kennis met opsporingsambtenaar Rinse (59) en zijn vrouw Francine (54). Al jaren dromen ze over een toekomst in een warm land. Na vijf vakanties op Bonaire, komen de twee tot de conclusie dat dit de plek is waar ze zich thuisvoelen.

Bonaire

Rinse en Francine verruilen hun woning in Voorthuizen voor een stuk grond in het Caribische gebied. Samen met hun vrienden en aannemers Oscar (28) en Vanessa (33) bouwen ze een appartementencomplex voor toeristische verhuur. Later haken ook hun oudste zoon Jan (26) en schoondochter Fabienne (22) aan. Toch gaat het avontuur niet helemaal zoals Rinse en Francine hadden verwacht. Naast dat het afscheid zwaar valt, is hun huisvesting nog niet geregeld. Ook komen ze erachter dat het er op Bonaire anders aan toe gaat dan in Nederland.

‘Ik vertrek’ keert terug met een speciale XL-versie  Beeld AVROTROS
‘Ik vertrek’ keert terug met een speciale XL-versieBeeld AVROTROS

Italië

Het andere gezelschap dat wordt gevolgd, zijn Hans (63) en zijn vrouw Marja (60). Het koppel runt al jaren een vloerenbedrijf, maar droomt ervan om te vertrekken naar Italië. Samen met hun vrienden Ada (62), Wim (63) en huisvriend Renzo (42) hebben ze hun oog laten vallen op een ‘pand met potentie’ (lees: rotte kozijnen en een dak met gaten) in het Italiaanse plaatsje Friuli. Vanuit deze plek willen ze groepsreizen organiseren, inclusief schilderworkshops en wijnproeverijen.

Verlies

Net als de Bonaire-gangers lopen Hans en Marja ook tegen van alles aan: naast dat er veel geld moet worden geïnvesteerd in het pand, is de koop ook nog niet rond. Er zijn tientallen erfgenamen die bezwaar mogen maken tegen de verkoop en daar nemen ze alle tijd voor. Daarna gebeurt het onvoorstelbare: op 21 januari 2022 overlijdt Hans. Lukt het de groep om de draad na dit verlies op te pakken en hun gezamenlijke droom alsnog te verwezenlijken?

Bron: AVROTROS

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden