Iliass Ojja in Expeditie Robinson Beeld Jasper Suyk
Iliass Ojja in Expeditie RobinsonBeeld Jasper Suyk

Expeditie Robinson

Iliass Ojja krijgt geen medische hulp in ‘Expeditie Robinson’ na naald in zijn voet: “Ik voelde me niet serieus genomen”

Het doek valt voor Iliass Ojja in de negende aflevering van Expeditie Robinson. De Mocro maffia-acteur krijgt op de twintigste dag van de expeditie een aangespoelde naald in zijn voet.

Renée MulckhuijseJasper Suyk

Nadat hij van de productie niet de medische hulp krijgt waar hij naar verlangt, besluit Iliass dat hij naar huis wil.

Einde oefening voor Iliass Ojja in Expeditie Robinson

Wat een pech voor Iliass: na een tot nog toe succesvolle expeditie trappen in een naald op het strand... Het geluk is niet met hem die dag. Bovendien is het schrikken als je er na de prik in je voet achter komt waar je in gestapt bent.

“Ik ben mijn voet gaan ontsmetten en heb de naald meegenomen voor onderzoek, want je weet niet waar die naald voor gebruikt is. Die gedachte maakte me angstig”, legt hij uit.

Medische hulp

De acteur vraagt vanzelfsprekend om medische hulp bij het team van Expeditie Robinson. Ze beloven dat hij dat krijgt, maar er is die avond bij de eilandraad geen dokter te bekennen en de dag erna óók niet. “Toen de volgende ochtend de cameraploeg van de boot afstapte zonder dokter knapte er iets. Het voelde alsof ik niet serieus werd genomen.”

Daarop besluit Iliass om zijn tas te pakken en met de boot naar het vasteland te gaan, zodat hij het vliegtuig naar huis kan nemen om zich daar te laten onderzoeken.

Hoe gaat het nu?

In een terugblik vertelt Iliass dat het goed met hem gaat. Desondanks baalt de acteur dat hij eerder uit het spel is gegaan dan hij zou willen. “Ik heb het tot dag twintig enorm naar m’n zin gehad en vrienden voor het leven gemaakt. Natuurlijk had ik langer willen blijven. Dit was altijd een droom van mij, maar misschien had het zo moeten zijn.”

Presentatrice Nicolette Kluijver heeft drie kinderen en heel veel dieren thuis. We spraken haar over haar gezin, maar ook over sporten, modeblunders en tranen.

Expeditie Robinson is op maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden