Imanuelle Grives gaat terug de gevangenis in: “Waarom doe ik dit ook alweer?” Beeld Brunopress
Imanuelle Grives gaat terug de gevangenis in: “Waarom doe ik dit ook alweer?”Beeld Brunopress

Imanuelle Grives gaat terug de gevangenis in: “Waarom doe ik dit ook alweer?”

Imanuelle Grives (37) gaat opnieuw de gevangenis in, maar het is niet wat je denkt. “Ik zal nooit meer in de cel belanden. Behalve voor tv”, zegt ze in gesprek met de Belgische krant Het laatste nieuws. Voor de docureeks Recht naar de gevangenis doet ze dat.

Evi van DijkBrunopress

Bijna vier jaar nadat de actrice zelf achter de tralies zat, staat ze weer voor de gevangenisdeuren. In de documentairereeks Recht naar de gevangenis wil Imanuelle Grives hoge ambtenaren een inkijkje geven in het leven binnen die vier muren.

Imanuelle Grives over ‘terugkeer’ in de gevangenis

“Waarom doe ik dit alweer, vroeg ik me af”, zegt Imanuelle tegen de krant. “Weer door al die poortjes die telkens achter je worden gesloten. Het is zo verstikkend. Maar ik vond de insteek van de docu heel interessant, want hoge ambtenaren en ex-gedetineerden kunnen veel van elkaar leren.”

Opgepakt

De actrice werd in de zomer van 2019 opgepakt door de politie nadat ze op het muziekfestival Tomorrowland werd aangehouden met verschillende drugs op zak. In het appartement waar ze dat weekend verbleef, werden ook drugs gevonden.

De rechter geloofde het verhaal dat Imanuelle zich op deze manier voorbereidde op een filmrol niet, en veroordeelde haar voor twee jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk. Na twee maanden kwam ze weer op vrije voeten.

Goddelijke interventie

Achteraf is Imanuelle blij dat dit haar is overkomen. Ze noemt het een ‘goddelijke interventie’. “Ik bevond me in een heel destructieve fase in mijn leven. Niets boeide me nog, ik wilde nergens meer aan denken.” Op de bewuste ochtend nam ze ‘geestverruimende middelen als ontbijt’ en niet lang daarvoor zat ze nog met te veel alcohol op achter het stuur.

“De kans dat het die zondag verkeerd ging aflopen was heel groot, toch werd ik er die dag random uitgepikt door de politie. Het voelde als een goddelijke interventie. Het hele gebeuren dat er op volgde, gaf me de kans stil te staan bij mijn leven en, hoe verschrikkelijk de manier waarop ook was, opnieuw te beginnen.”

De documentaire Recht naar de gevangenis is op dinsdag om 21.00 uur te zien in België bij Play4.

Imanuelle Grives besloot om na de heftige gebeurtenis in therapie te gaan.

Bron: Het laatste nieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden