null Beeld UK Press via Getty Images
Beeld UK Press via Getty Images

In nieuwe seizoen van ‘The Crown’ is te zien hoe William Kate ontmoet

De opnames van het zesde seizoen van The Crown zijn in volle gang. Het wordt het laatste seizoen van de succesvolle Netflix-serie. Welke gebeurtenissen er allemaal voorbijkomen, is nog niet bekendgemaakt. Wél is te zien dat prins William zijn vrouw Kate ontmoet.

Suzanna TimmerUK Press via Getty Images

Britse media fotografeerden acteurs Ed McVey en Meg Bellamy die William en Kate spelen tijdens opnames in de Schotse plaats St. Andrews. Op de universiteit in die stad leerden de kroonprins en -prinses elkaar in 2001 kennen. Al eerder werd bekend dat deze jonge Britse acteurs in de huid van William en Kate kruipen.

Prinses Diana

Het is verder nog niet bekend wat er allemaal in het slotseizoen te zien is en hoe de serie gaat eindigen. De dood van prinses Diana in 1997 zou niet in de reeks zitten, volgens vakblad Variety. Wel gaat het over de periode daarvoor en daarna. Wanneer de serie uitkomt, is ook nog afwachten. Mogelijk wordt dit weer aan het einde van het jaar.

Kritiek op ‘The Crown’

The Crown kreeg de afgelopen jaren zowel lovende als negatieve kritieken. De makers lagen in seizoen 5 onder vuur. De grootste kritiek was dat veel scènes compleet verzonnen zouden zijn. Daarom werd een disclaimer toegevoegd: ‘Geïnspireerd door echte gebeurtenissen vertelt deze fictieve dramatisering het verhaal van koningin Elizabeth II en de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar regering vormden.’

Máxima-serie

Liefhebbers van koningshuisdrama kunnen na het slotseizoen van The Crown volgend jaar door naar de Videoland-serie over Máxima.

Opnames van het zesde seizoen van The Crown. Ed McVey en Meg Bellamy spelen de jonge William en Kate. Beeld Getty Images
Opnames van het zesde seizoen van The Crown. Ed McVey en Meg Bellamy spelen de jonge William en Kate.Beeld Getty Images

Royals en hun bijzondere gewoonten. Daar zijn veel voorbeelden van, zoals het ontbijt van prins Bernhard. Bekijk deze video:

Bron: CNN

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden