De kijkers smullen van het psychologische spel, dat al eerder in de Vlaamse De mol te zien was. 
 Beeld widm
De kijkers smullen van het psychologische spel, dat al eerder in de Vlaamse De mol te zien was.Beeld widm

In ‘WIDM’ moest iemand met een groen scherm weg: kijkers zijn enthousiast

Zoals de deelnemers van Wie is de mol? elk jaar weer zeggen: het spel is een mindfuck. Maar de aflevering van afgelopen zaterdag was psychologisch nóg verwarrender dan normaal. Met als resultaat dat er iemand naar huis moest in aflevering 4 die de test helemaal niet slecht had gemaakt.

Leila Gravewidm

Let op als je de aflevering nog niet hebt gezien! Dit artikel bevat spoilers.

Toch een executie in ‘Wie is de mol?’ aflevering 4

De kandidaten van Wie is de mol? 2023 werden na de test verrast. Het was niet meteen tijd voor de executie, ze kregen een avondje vrij en mochten genieten van een glas wijn en de gezelligheid.

Maar Wie is de mol? zou Wie is de mol? niet zijn als er geen bizarre wending zou komen. De ochtend erna vertelde presentator Rik van de Westelaken het slechte nieuws. Er moest toch iemand naar huis, maar dat zou wat anders gaan dan normaal.

Kofferspel

Hij vertelde de kandidaten dat niemand hun scherm te zien zou krijgen, behalve zij zelf. Maar de andere kandidaten zouden wel hun reactie zien. Hij adviseerde ze daarom om hun pokerface op te zetten. “Als jij namelijk een rood scherm hebt, bestaat de kans dat je toch in het spel blijft. Daar moet je alleen wel wat voor doen.”

Na het zien van de schermen, moesten ze verschillende koffers over de groep verdelen. Als de persoon met het rode scherm een van de drie hoogste koffers zou krijgen, zou hij of zij nog een week mogen blijven. Dit zou dan ten koste gaan van de persoon die de test daarna het slechts had gemaakt.

Anke verdeelt de koffers

We weten niet wie daadwerkelijk het rode scherm kreeg, maar dit zal waarschijnlijk Nabil, Soy of Daniël zijn geweest, aangezien zij de hoogste koffers hadden. Toch moest uiteindelijk actrice Annick Boer naar huis, terwijl zij dus een groen scherm had. Dat moest mede door de kofferverdeling van hoofdredacteur Anke de Jong.

De kijkers smullen van het psychologische spel, dat al eerder in de Vlaamse De mol te zien was.

WIDM-deelnemer Sander kampt met een lastige aandoening

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden