Isa vertelt in ‘Niet klein te krijgen’ over het overlijden van haar tweelingzus:
Isa vertelt in ‘Niet klein te krijgen’ over het overlijden van haar tweelingzus: "Je kan het gewoon niet omschrijven”Beeld NPO

Isa in ‘Niet klein te krijgen’ over het overlijden van haar tweelingzus: “Je kan het gewoon niet omschrijven”

Dinsdagavond was de laatste aflevering te zien van Niet klein te krijgen. Presentator Paul de Leeuw gaat langs bij Emelie’s familie. Tweelingzus Isa vertelt hoe het is om verder te moeten zonder Emelie.

Birgit RoobolNPO

Emelie kreeg een hersentumor en na een tijdje werd het duidelijk dat ze hier niet meer van zou genezen. Door de kanker kon ze steeds minder en werd ze zelfs blind. Toch liet het meisje zich niet tegenhouden. Ze wilde graag beroemd worden en bleef tot het einde zingen en dansen, samen met haar tweelingzus Isa. Op 26 juni 2022 overlijdt de 11-jarige Emelie aan de gevolgen van een hersentumor.

Ze was zo grappig

In de laatste aflevering vraagt Paul, een half jaar na haar overlijden, aan tweelingzusje Isa wat zij mist aan haar. Ze vertelt dat ze eigenlijk alles mist. “Haar praatjes en haar gezelligheid. Dat vond ik gewoon fantastisch. Haar humor ook wel. Ze was zo grappig.”

Haar hele leven staat op zijn kop sinds haar tweelingzus er niet meer is. “Je kan het gewoon niet omschrijven. Zo moeilijk is dat.” Ze deden altijd alles samen. Wat ze het meeste mist, is het moment voordat ze gaan slapen. “Wij gingen gewoon elke avond eventjes elkaar welterusten wensen en praten. Stiekem een spelletje doen. Dat mis ik gewoon heel erg.”

Soms schop ik iets stuk

De 11-jarige Isa vindt het ook lastig om met haar verdriet om te gaan. “Soms dan schop ik iets stuk of dan gooi ik mijn pen gewoon tegen het raam aan. Ik weet niet hoe ik mijn emoties eruit kan gooien. Dus dan ga ik huilen of dingen stuk maken.” Het liefst wil ze dan alleen zijn. “Soms wil ik met niemand praten en dan denk ik: iedereen mag lekker ergens anders heen.” Maar het jonge meisje is zich ook al heel bewust: “Het leven draait gewoon door.”

Ontroerde kijkers

Het programma maakte ontzettend veel indruk. Ook de slotaflevering was ontroerend. Op Twitter laten kijkers weten hoe bijzonder ze dit programma vonden. ‘Bewondering voor de kinderen’, schrijft een kijker. ‘Ik ben even stil. Doodstil.’

Bron: NPO

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden