Wow! Israel uit Ruinerwold loopt nu stage bij déze BN'er Beeld Still Shownieuws
Wow! Israel uit Ruinerwold loopt nu stage bij déze BN'erBeeld Still Shownieuws

Israel uit Ruinerwold loopt nu stage bij déze BN'er

In 2019 ontsnapte Israel van Dorsten uit de boerderij in Ruinerwold, waarover in april van dit jaar de documentaire De kinderen van Ruinerwold verscheen. Vijf kinderen van vader Gerrit Jan leefden jarenlang ongeregistreerd en onder de radar op zijn boerderij in Drenthe.

Tara StokdijkStill Shownieuws

Inmiddels gaat het hartstikke goed met Israel. Hij timmert aardig aan de weg. Zo volgt hij de filmopleiding en rondde onlangs het eerste jaar af. Nu loopt hij een wel heel bijzondere stage.

Kansen aangegrepen

Hij is namelijk stagiair op de set van Brit Dekkers’ nieuwe film Silverstar. Hierbij leert hij alles over het camerawerk rondom de film. Aan Shownieuws vertelt hij hierover: “Het is fijn om dan kansen te krijgen en van alles te mogen doen. Omdat ik nu eindelijk dingen kan, wil ik het ook graag goed aanpakken.”

Hulp van een oude bekende

Ties, een goede vriend van Israel én de cameraman die ook De kinderen van Ruinerwold filmde, hielp hem aan deze klus. “Ik ben dus vorig jaar begonnen met de filmopleiding, heb net het eerste jaar afgerond en mijn propedeuse gehaald. Ties, die deze film draait, heeft ook de documentaire gefilmd. Destijds had hij het al over deze film. Ik was toen al meer dan een half jaar met de opleiding bezig en zo ben ik erbij gekomen", aldus Israel.

De kans gekregen

Israel mocht in september 2020 aan zijn opleiding beginnen, zonder dat hij het benodigde voortraject van de studie volgde. De school wilde hem helpen en gaf hem de kans om aan te tonen dat hij gekwalificeerd genoeg is. Dat aanbod greep Israel met beide handen aan. Hij laat weten dat hij ook heeft gewerkt aan de film Little Amsterdam en de webserie Flexe gasten van KRO-NCRV.

Emile Ratelband dreigde dochter aan te geven bij de politie

Bron: Shownieuws.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden