Jack van Gelder erkent betrokkenheid bij meldingen van grensoverschrijdend gedrag binnen NOS Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Jack van Gelder erkent betrokkenheid bij meldingen van grensoverschrijdend gedrag binnen NOSBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Shownieuws

Jack van Gelder erkent betrokkenheid bij meldingen van grensoverschrijdend gedrag binnen NOS

Als eind vorig jaar bekend wordt gemaakt dat de NOS een onderzoek start binnen de organisatie naar grensoverschrijdend gedrag, is wel duidelijk dat er zich het één en ander heeft afgespeeld wat niet door de beugel kan. Welke personen zich hieraan schuldig hebben gemaakt, was echter nog niet bekend. Vanavond heeft Jack van Gelder (72) de hand in eigen boezem gestoken en toegegeven dat er meldingen over hem zijn binnengekomen.

Erandi GodinezBrunopress/Patrick van Emst

Jack deed deze bekentenis in HLF8.

Eerste incident

Dat de presentator hier nu mee naar buiten komt, heeft alles te maken met het feit dat de meldingen ook terugkomen in een aanstaand Volkskrant-artikel hierover. Volgens Jack speelt het eerste incident zich af in 2011 of 2012 als hij in bad zit en wordt gebeld door een collega-presentatrice. “Een opmerkelijk verhaal. Zij vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn. En toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: ‘Als je bij me in bad komt zitten, prima’. Nou dat is voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, zo blijkt.”

Jack geeft aan dit nooit te hebben gemerkt en heeft later naar eigen zeggen ook nog gewoon met haar samengewerkt. “Het was misschien een misplaatste grap”, geeft hij toe. Jack heeft inmiddels via Twitter zijn excuses aangeboden en volgens hem zijn die ook aanvaard.

Uitgescholden

Bij het tweede incident zou Jack tegen een vrouwelijke collega ‘hoer of andere bewoordingen’ hebben gezegd. Dat gebeurde in 2012 na een hoogopgelopen discussie over wie er namens NOS Sport naar het EK voetbal in Polen en Oekraïne zou gaan. “We zeggen allemaal wel eens wat in een opwelling”, zo legt Jack uit. Hij vindt het vreemd dat de vertrouwenspersonen hem nog niet hebben benaderd over of het ook echt zo is gegaan. “Maar hoe ik het nu vertel, zo is het gegaan. En ik zal dat ook niet anders vertellen.”

Bron: HLF8

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden