Jan de Hoop neemt in tranen afscheid van het Ontbijtnieuws en kijkers leven mee Beeld RTL Ontbijtnieuws
Jan de Hoop neemt in tranen afscheid van het Ontbijtnieuws en kijkers leven meeBeeld RTL Ontbijtnieuws

Jan de Hoop neemt in tranen afscheid van het ‘Ontbijtnieuws’ en kijkers leven mee

Maar liefst 33 jaar presenteerde Jan de Hoop het Ontbijtnieuws. Vandaag voor de allerlaatste keer. Hij hield het niet droog, en de kijkers thuis ook niet.

Tara StokdijkRTL Ontbijtnieuws

Veel Nederlanders stonden elke ochtend met hem op. Jan de Hoop, die lieve nieuwslezer, vol humor en zelfspot. Zijn boodschap was niet altijd vrolijk, het nieuws is immers niet altijd goed, maar Jan maakte het licht en werd een vertrouwd gezicht. Daarom doet het veel kijkers pijn dat ze Jan moeten gaan missen, ook al wordt zijn pensioen hem van harte gegund.

Jan de Hoop verlaat het ‘Ontbijtnieuws’

“Even diep ademhalen, daar ga ik voor de laatste keer: goedemorgen, dit het Ontbijtnieuws van donderdag 2 juni. Ik zal proberen het tot het einde droog te houden”, zo begon Jan zijn laatste Ontbijtnieuws vanochtend.

Daar komen de tranen toch

Aan het einde bleek dat drooghouden niet helemaal te lukken. “Het moment waarvan ik wist dat het zou komen. Ik ga wat mensen bedanken voor zover ik dat nog red.” Jan begint met het bedanken van zijn man Koen, maar barst gelijk in tranen uit. “Om te beginnen Koen, mijn man, die mij altijd heeft gesteund en me het zetje heeft gegeven om dit werk te gaan doen.”

Dank aan alle kijkers

Hij bedankt zijn oud-hoofdredacteur, zijn chef, de redactie, de mensen van de techniek, de collega’s van het weer, de visagisten, maar vooral de kijkers thuis. En bij het bedanken van de kijkers wordt Jan opnieuw emotioneel.

Emotioneel einde

“Ik heb de afgelopen dagen duizenden lieve berichtjes gekregen en daar ben ik jullie heel dankbaar voor”, zegt Jan huilend. “Goh, dit is nog erger dan Toine van Peperstraten geloof ik”, lacht hij door zijn tranen heen. Voor het laatst sluit hij af met “Mooie dag!” Bekijk hier het afscheid van Jan terug.

Koninklijke onderscheiding

Na afloop van de laatste uitzending stond Jan een verrassing te wachten: uit handen van burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn kreeg hij een koninklijke onderscheiding voor zijn werk. Jan mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Reacties

Op Twitter laten fans van Jan massaal weten dat ze hem ontzettend gaan missen. Veel van hen stonden iedere ochtend met hem op en hielden het vanochtend dan ook niet droog.

Bron: RTL Nieuws, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden