x Beeld RTL/Hai Society
xBeeld RTL/Hai Society

Jan des Bouvrie in zijn laatste interview: "Met pensioen gaan, is dood gaan”

Presentator Jaïr Ferwerda heeft, zonder dat hij het wist, het laatste interview met Jan des Bouvrie voor zijn overlijden gehouden. Hij ging namelijk langs bij de interieurontwerper in Saint-Tropez, voor het programma Hai Society. De aflevering werd zondagavond uitgezonden en leverde mooie beelden van de laatste maanden van Jans leven op.

Hai Society

In Hai Society geeft presentator Jaïr Ferwerda een kijkje in het leven van vermogende Nederlanders in het buitenland.

Vorig jaar zomer ging Jaïr voor de opnames langs bij Jan des Bouvrie. Jaïr had toen, net als de rest van Nederland, geen idee dat Jan ernstig ziek was.

Monique

In de aflevering werd Jaïr warm onthaald door Monique des Bouvrie. Ook zij is interieurontwerper en ontving Jaïr in hun witte Franse villa. Hij kreeg een rondleiding, waarna hij verzuchtte: “Wat een heerlijk leven hebben jullie toch.” Monique stemde in, maar voegde toe: “Het is ook keihard werken.”

Na de rondleiding troffen Jaïr en Monique de man waar de uitzending vooral om draaide: Jan des Bouvrie. Hij zat niet meer vol energie, maar mentaal was hij nog even scherp als altijd.

Saint-Tropez

Jan had sinds zijn jonge jaren al een zwak voor Saint-Tropez. “Ik was heel jong en ik reed weg vanuit Monaco, onderweg zag ik een bordje Saint-Tropez. Ik ben daar afgeslagen en heb het nooit meer losgelaten”, vertelde hij aan Jaïr. “Er hangt een bon goût, een goede smaak. Ik had meteen het gevoel dat ik hier vandaan kom.”

Pensioen

Jaïr vroeg of Jan ooit echt met pensioen gaat. Het antwoord was simpel: Jan wilde er niks van weten. “Met pensioen gaan, is dood gaan. Je moet doorgaan met wat je hobby is en leuk leven.” En dat deed Jan destijds nog volop. Hij genoot van zijn werk, maar ook van het leven in Saint-Tropez.

“De blauwe lucht hier kan zo waanzinnig mooi zijn, dat zie je nergens. De volle maan hier!”, slaakte hij. “3 augustus was ik jarig en had ik een volle maan, die was bijna rood, op m’n verjaardag!”

Overleden

Het zijn een paar van de laatste woorden die Jan des Bouvrie sprak op televisie. Twee maanden later overleed hij op 78-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn gezin in Naarden.

Bron: RTL/Hai Society, Linda.nl.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden